Haapsalu tahab osta kasutatud aurulaeva

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavalitsus kuulutas eile välja riigihanke ajaloolise aurulaeva soetamiseks.

Linnavalitsus ostab kasutatud aurulaeva, sest uue laeva ostuks ei ole nii palju raha, selgitas linnavalitsuse arendustöö spetsialist Ülla Paras.

Laeval peab olema veeteede ameti luba, et laev vastab kõigile ohutustingimustele.

„Et saame laeva, mille võime vette lasta ja sõitma hakata,” ütles Paras. „Augusti alguses ja Valge Daami päevadel peaks saama juba lõbusõitu teha.”

Hangitav laev peab olema kuni 10 m pikk, süvis kuni 0,8 m, et laev saaks randuda promenaadi ja Rannarootsi muuseumi paadisilla juures. Istekohti on laevas 12, selle seas on ka 1–2 kohta meeskonnale.

Laev tuuakse ilmselt mujalt, sest Eestis ei tea Paras ühtki aurulaeva olevat.

„Julge samm,” lisas Paras aurulaeva hankimise kohta.

Mullu tegi linnavalitsus aurulaeva ehitamise konkursi. See nurjus, sest odavaima pakkumuse teinud kohaliku firma pakkumus ei vastanud hanke tingimustele, teised aga küsisid ehitamise eest mitu korda rohkem raha kui projekt lubas.

Aurulaeva soetamine on üks osa Läti–Eesti turismialasest ühisprojektist Riverways.

Aurulaev võib maksma minna ligi 100 000 eurot, sellest on linnaraha kuni 26 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pets
9 aastat tagasi

Aurulaeva soetamine Haapsalu poolt on osa Läti-Eesti turismialasest ühisprojektist … Mina ostan endale koju uue televiisori mis on Eesti – Ukraina terrorismivastasest projektist, täpselt sama loogika.