0

Alveri auhinna saavad tänavu mängufilm ja loss

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

De la Gardie lossis on praegu hooldusõenduskeskus. Foto: Arvo Tarmula

De la Gardie lossis on praegu hooldusõenduskeskus. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus annab tänavu välja kaks Hans Alveri nimelist auhinda: mängufilmile „Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus” Haapsalu linna tuntuse suurendamise eest ja Läänemaa haiglale De la Gardie lossi rajatud hooldekodu ja leinamaja ehitamise eest.

Hans Alveri nimelise auhinna asutas 1989 Haapsalu muinsuskaitseklubi. Auhind antakse linnakodanikule või organisatsioonile,kes on eelmisel aastal aidanud kaasa Haapsalu linna kaunimaks muutmisele. 1996. aastast annab preemiat välja Haapsalu linnavalitsus.

Auhinnaks on kunstiteos, mis antakse üle Hans Alveri sünnipäeval 11. aprillil.

Hans Alver oli Haapsalu linnapea aastail 1929–1940. Tema ajal hakati korraldama iga–aastasi heakorravõistlusi, Haapsalu sai rahvusvaheliselt tuntud kuurortlinnaks.

Esimese Alveri–auhinna sai 1989. aastal Maria–Magdaleena õigeusu kirik promenaadil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz