Riisalu veteranipäeval: Eesti julgeoleku suurimaks garantiiks on meie inimesed

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aivar Riisalu. Foto: Albert Truuväärt/Riigikogu kantselei

Kaitseliitlane ja Riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimees Aivar Riisalu tervitab tänase veteranipäeva puhul kõiki veterane ning rõhutab, et Eesti riigikaitse olulisemaks alustalaks on meie inimesed – mehed ja naised meie ümber.

„Mulle teeb heameelt, et veteranipäeva tähistamine on muutumas järjest populaarsemaks. See aitab meile meelde tuletada kui hea on elada rahus, kuid see rahu ei ole iseenesest mõistetav – selle nimel peab olema valmis võitlema,” rääkis Riisalu, „ühtlasi on veteranipäev võimaluseks teha kummardus nende vaprate meeste ja naiste ees, kes on oma eluga riskinud justnimelt rahu tagamiseks.”

Riisalu rõhutas, et Eesti kaitsevõime kõige olulisemaks alustalaks on need inimesed, kes on valmis oma kodumaad kaitsma. „Meil võib olla sada hävitajat ja tuhat tanki, kuid neist pole vähimatki kasu kui inimesed ise oma riiki kaitsta ei taha. Kõige vastutustundetum on Eesti kaitsevõime suhtes see kui õhutatakse vaenu ja külvatakse paanikat – meile on vaja kainet mõistust ja ühtsust. Mida ühtsemaks ja solidaarsemaks me oma ühiskonna suudame muuta, seda suuremaks muutub ka Eesti kaitsevõime. Kui oleme ühtsed, siis pole kahtlustki, et kõigist rahvustest Eesti inimesed on valmis oma kodumaad kaitsma.”

„Tervitan kõiki veterane ja soovin neile meeleolukat veteranide päeva. Eesti inimesed pole teie vaprust unustanud ja väärtustavad seda väga,” lõpetas Riisalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments