Politsei kontrollib täna sõidukiirust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna on kogu Eestis politsei suurema tähelepanu all juhtide sõidukiiruse valik ja meelde tuletatakse piirkiiruse ületamisega kaasnevaid ohte.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul on valesti valitud sõidukiirus üks peamisi liiklusõnnetuste põhjusi ja pühadega seotud pikemate sõitude eel on mõistlik seda meelde tuletada.

„Pikemaid sõite võiks planeerida piisava ajavaruga, et hilinemisohu tõttu ei tekkiks soovi lubatust kiiremini sõita. Eesti suurust arvestades ei ole siin ka vahemaid, mille puhul kiiruseületamine olulist võitu annaks. Mõistlik on sõita rahulikult ning jõuda kohale ennast ja teisi liiklejaid ohustamata,“ ütles Tänak.

Politsei pöörab täna liiklusjärelevalvet tehes rohkem tähelepanu sõidukiirusele ning seda nii asulas kui ka asulavälistel teedel.

14.-20. aprillini on sõidukiirus kogu Euroopas liikluspolitseinike suurema tähelepanu all ning sarnaseid politseioperatsioone korraldatakse pea kõikides Euroopa Liidu riikides.

Tänavu on liikluses hukkunud 25 inimest. Möödunud aastal samal perioodil hukkus liikluses 6 inimest.

Tuuli Härson
Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments