Improteater Impeerium esineb neljapäeva õhtul Haapsalus

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Neljapäeval tuleb Haapsalusse esinema improteater Impeerium, kes tähistab üle-eestilise tuuriga oma viiest sünnipäeva.
Improteater Impeerium kasvas välja esimesest professionaalsest improtrupist Eestis.
Impeeriumi näitleja Maarius Pärna sõnul sünnib improteatris kõik koha peal, ettevalmistusi ei ole tehtud, tekste ei ole pähe õpitud, ainult proovid on olnud.
„Iga etendus on esietendus, sünnib siin ja praegu ja tuleb täielikult kohal olla,“ rääkis Pärn. See mis juhtuma hakkab saab olema üllatus nii publikule kui näitlejatele endale, kes saavad vahetult enne lavale minekut teada, kellega koos nad täna näitlevad.
Improteatris on publikul suur osa, nii näitlejad, muusikud, valgustajad ja publik on nii näitekirjanikud, dramaturgid kui lavastajad.
„Küsime publikult märksõnu, kus nad tahavad stseeni näha ja keda tahavad stseenis näha,“ rääkis Pärn.
„Eks inimene on algul ikka arglik, aga kui inimesed näevad, kuidas süsteem toimib, tulevad kaasa ja on olnud kordi, kus lõpus on olnud nii palju pakkumisi, et seda ei olnud kõike võimalik ära mängida,“ lisas ta.
Improteatris puuduvad igasugused rekvisiidid ja kõik kujuneb kujutlusel. Igaüks saab luua oma kujutlusega kohta ja tausta.
Ühe etteaste aeg on kuskil 40 minutit, kus mängitakse lühiettekandeid, ehk tehakse lühiimprot nagu telesaates „Who`s line is it anyway?“ . Sellele järgneb vaheaeg ja järgmised 40 minutit mängivad näitlejad improteatri pikka vormi, ehk siis tuleb üks pikk ettekanne.
Kuna on improteatri Impeeriumi viies sünnipäev, maksab pilet 5 eurot, etendus algab kultuurimajas kell 19.00. Tuuri eesmärk on tuua improteatrit Tallinna ja Tartu piirest välja ka mujale Eestisse. Peale Haapsalut suundub trupp Pärnusse.
„Tulge meiega koos improviseerima,“ kutsub Pärn inimesi üles. Truppi kuuluvad: näitlejad: Merilin Kirbits, Kati Ong, Mairi Jõgi, Maarika Mesipuu, Tarvo Krall, Rauno Kaibiainen, Erki Aule, Maarius Pärn.
Muusikud: Tarvo Krall, Ragnar Toompuu, Madis Jürgens. Valgustajad:Mario Saarik, Martin Makarevitš
Projektijuht:Monika Tomingas

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments