Veega sõbraks sai ligi 100 haapsallast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laste lemmikatraktsioon oli kummipaat. Foto Urmas Lauri
Laste lemmikatraktsioon oli kummipaat. Foto Lotte Leiutaja

Eile Haapsalu veekeskuses toimunud ujumispäeval käis ligi 100 osalejat, kellest kuldse “Oskan ujuda” märgi sai 12 last ja üks täiskasvanu.

Oskan ujuda märgi saamiseks pidi ujuma 100 meetrit krooli,tegema 2 minutit tähe harjutust ja seejärel ujuma 100 meetrit selili.

Kollase märgi, mille saamiseks tuli ujuda 200 meetrit, pälvis 19 last ja 2 täiskasvanut, sinise märgi, mis tõestab, et inimene suudab ujuda 100 meetrit, teenis välja 9 last. 13 last suutis punase märgi vääriliselt ujuda läbi 50 meetrit ja sama palju rohelise märgi vääriliselt 25 meetrit.

Tähe märgi, mis tõestab oskust 2 minutit tähe asendis selili või kõhuli vee peal hõljuda, sai 41 last ja 1 täiskasvanu. Olid tubli diplomi said 4 last.

Kõik ujumispäeval osalejad küll märgiujumisest osa ei võtnud, kuid õppisid kasutama päästevahendeid. Läänemaa päästeosakonna ennetaja Maie Mitšurina sõnul oli laste lemmikatraktsioon kummipaat, mille juures sai harjutada veest paati ronimist ja õppida kui oluline on paadisõidul kanda päästevesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments