Laskjatel oli edukas nädalavahetus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Püssilaskja Kristjan Tiitsma hõbemaedal oli meeldiv üllatus. Foto: Arvo Tarmula
Püssilaskja Kristjan Tiitsma hõbemaedal oli meeldiv üllatus. Foto: Arvo Tarmula

Nädal tagasi peeti Haapsalus Eesti noorte meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises. Igal osavõtjal oli õigus 40 lasule.

Edukalt võistlesid kodutiirus meie noored, kes võitsid ühe kuldmedali, ühe hõbemedali ja kolm pronksist autasu.
Eesti meistriks tulid naiskondlikult meie püstolilaskurid. Mullu jäädi Viljandi neidude järel teiseks, kuid tänavu
käis tihe rebimine Narva LSK–ga, keda lõpuks edestati kuue silmaga.

1. SK Haapsalu I (Kaisa Kuusik, Kerli Neljas, Grete Sammal) 1043 silma; 2. Narva LSK 1037 silma; 3. Viljandi SK 1021 silma; 4. SK Haapsalu II (Elisabeth Fofilov, Lydia Kurus, Sandra Saarniit) 959 silma.

„Medalit uskusime juba enne võistlust,” rääkis treener Mati Seppi. „Individuaalturniirilt lootsime koguni kahte, nii Kuusikult kui ka Neljaselt. Aga mõlemad jäid oma isiklikele rekorditele alla.”

Treeneri arvates tekivad noortel favoriitidel omaealiste võistlustel tihtilugu lisapinged, mida koos täiskasvanutega võisteldes ei märka.

„Siis lastakse pingevabamalt, aga omavahel võisteldes tekivad mõnikord lühised. Nüüdki oli kerget kärsalõhna tunda. Aga Fofilov, Sammal ja Kurus jällegi suutsid isiklikud margid välja lasta.”

Individuaalselt võitis Kaisa Kuusik pronksmedali 355 silmaga. 5. Fofilov 349, 7. Neljas 347, 10. Sammal 341, 14. Kurus 328.

Noormeeste püstolimeeskond Ott Kaljura, Andres Kruusma ja Hendry Viira võitsid pronksmedali 1009 silmaga. Hõbemedal jäi kõigest nelja silma kaugusele. Individuaalselt oli Kaljura kuues 350 silmaga, 11. Alexander Clavel 338; 13. Kruusma 331 silmaga.

Meeldivalt üllatas püssilaskja Kristjan Tiitsma, kes isikliku rekordiga 380 silma võitis hõbemedali.

„Vahepeal julgesin juba kullast mõelda, aga lõpuks jäi Kristjan võitjatele siiski nelja silmaga alla,” rääkis Seppi. „Ka Martten Tiitsma alustas hästi, aga lõpp vajus ära. Üllatas ka Siim Põldmaa isikliku rekordiga.”

Martten Tiitsma oli lõpuks kümnes 351 silmaga, 12. Põldmaa 249.

Meeskond (mõlemad Tiitsmad ja Argo Hansen) võitis pronksmedali 1070 silmaga. Kuld jäi kuue ja hõbe viie silma kaugusele.

Järgmisel päeval kogunesid laskjad jällegi tiiru, et selgitada spordiliidu Jõud parimad. Üldkokkuvõttes oli Läänemaa edu mäekõrgune, aga suur osa edust tuleb kanda ka võistkonna suurearvulisusele. Küllasõitnud osalesid hoopis väiksemate koosseisudega.

Läänlased võitsid 3 kulda, 2 hõbedat ja 3 pronksi.

„Aastate jooksul on siinmaili kka paras jagu laskjaid üles kasvanud ja järjepidevus kannab vilja,” arutles treener Mati Seppi.

Seppi ise võidutses õhupüstoli harjutuses, saades veteranide vanuseklassis tulemuseks 363 silma. Kaksikvõidu kindlustas Läänemaale Raal Kurus 361 silmaga. Noormeestest oli Kaljura kolmas 355 silmaga, meestest Kaur Kuurberg viies 369 silmaga.

Naistest võitis Kaidi Saarna pronksmedali 367 silmaga. 5. Triin Roostfeldt–Allas 362.

Veteranide klassis võidutses Selve Kirs 344 silmaga, neidude seas võitis Kaisa Kuusik hõbeda 356 silmaga ja Elisabeth Fofilov pronksi 345 silmaga.

Püssilaskjate konkurentsis jäi Kristjan Tiitsma noormeeste klassis napilt medalita, olles neljas 365 silmaga. 6. Martten Tiitsma 361 silmaga (isiklik rekord).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments