Veel üks Leedu teater jätab Venemaa-reisi ära

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lisaks Leedu Vene Draamateatrile on Peterburi rahvusvahelisele festivalile otsustanud sõitmata jätta ka Kaunase Kammerteater, vahendas ajaleht Kauno Diena.

Vene Draamateater tühistas festivalil “Kohtumised Venemaal” osalemise läinud nädalal, kuna selle korraldaja Sergei Šub andis allkirja avaldusele, millega toetati Venemaa tegevust Krimmis.

Kaunase Kammerteater pidanuks astuma festivalil üles monoetendusega “Koba” ning Leedu Vene Draamateater etendusega “Jevgeni Onegin”.

“Me ei ole mitte kunagi toetanud Venemaa imperialistlikku poliitikat ja president [Vladimir] Putini tegevust, [kuid] arvasime, et peame võitlema ja rääkima teatri keeles – eriti just seetõttu, et “Koba” annab selgelt tunnistust stalinismi õudustest. Me uskusime südamest, et saame oma seisukohta kodanikena väljendada laval,” kirjutas kammerteatri kunstiline juht nädalavahetusel tehtud avalduses.

“Kahjuks arenevad poliitilised sündmused väga kiiresti ning ähvardavas suunas. Mõistsime, et meie osalust Peterburi festivalil võidakse tõlgendada halval otstarbel. Me ei soovi muutuda poliitiliste manipulatsioonide või mitmetähenduslike tõlgenduste tööriistaks. Me ei soovi Leedu kultuuritegelaste seisukohtadesse kiilu lüüa. Seetõttu Kaunase Kammerteater festivalil “Kohtumised Venemaal” ei osale,” kirjutas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments