Kaja Kallas: Siim Kallase loobumise taga olen ka mina

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas loobus täna ootamatult järgmise valitsuse moodustamisest ning põhjendas otsust tema vastu suunatud meediakampaaniaga. Kaja Kallas kirjutas oma ajaveebis, et Siim Kallase otsuse taga loobuda peaministriks pürgimaks, on ka tema.

Kaja Kallas. Foto: Riigikogu
Kaja Kallas. Foto: Riigikogu
„Me arutasime kujunenud olukorda viimastel päevadel palju ja ka mina soovitasin tal loobuda. Suur osa põhjendusi on isa oma avalduses juba esile toonud ja ma olen nendega täiesti nõus,“ kirjutas Siim Kallase tütar oma postituses, mis kannab peakirja “Seisukoht“.

„Omalt poolt lisan, et nii minul, kui paljudel mu tuttavatel on arusaamatu, et inimene, kes on rahandus-välis-ja peaministrina ning Euroopa Komisjoni asepresidendina läbinud kõikvõimalikke ülipõhjalikke kontrolle, Euroopa tasemel taustauuringuid, põhjalikke kuulamisi Euroopa Parlamendis osutub järsku nii halvaks, et ei kõlba Eestis töötama,“ kirjutas Kaja Kallas. „Kui selles asjas oleks olnud sisu, siis oleks need 20 aasta tagused asjad ammu avastatud. Avastatud ajal, kui oleks olnud end veel võimalik kohtus kaitsta, sest teod poleks olnud aegunud.“

Kaja Kallas kirjutas, et teab Siim Kallase eetikat ja motivatsiooni, miks ta tahtis Eestisse tagasi tulla ja eelkõige oli see soov rakendada Eesti heaks oma kogemusi, teadmisi ja sidemeid.

„Paraku on isegi poliitikud inimesed. Kui mul on valida kas Siim Kallas peaministrina või Siim Kallas elus isa ja vanaisana, siis ma valin ilma kõhklemata viimase,“ kirjutas Kaja Kallas oma ajaveebis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
10 aastat tagasi

Siim Kallast jälitasid tema 90-ndate luukered kapis, mida sobivatel aegadel välja toodi. Ta oli väga kergesti haavatav. Ühe kohtusaaga ta läbis, mäletan väga hästi Siimu nägu kohtusaalis, kes korduvalt pidi 10 mln dollari saagas tunnistusi andma. Reformierakonna poolt väga vale otsus ja ajastus Kallas peaministriks tuua. Lisaks Eesti krooni tagatismetsa abil sadadele miljonitele kroonidele kohustustele garantii andmine, mida ka tollane Eesti Panga nõunik Urmas Kaju mäletas. Liiga palju on neid luukeresid, et ennast õigustada a la 90-ndatel ju nii tehti ja see oli tavapärane. Kui tulla taotlema Eesti Vabariigi peaministri tooli, peab tagatuba puhas olema. Siin ei ole süüdi meedia… Loe rohkem »

Siim Kallasel
10 aastat tagasi

võib motivatsiooni ju olla, kuid eetikaga on selles perekonnas lood küll suht kehvad.