Laienenud Müüriääre kohvik kogub külastajaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Möödunud aasta lõpus laienenud Müüriääre kohviku omanik Marget Vatku peab tänavutalvist külastatavust väga heaks.

“Möödunud aasta jaanuariga võrreldes on käibetõus peaaegu 50%,” ütles Vatku.

Kliente on omaniku sõnul juurde toonud suurem menüü. Kohvik sai pärast mullu poolteist kuud kestnud köögi ja kliendiosa laiendamist hakata pakkuma ka praade.

Uus on Nadja Kaarma koostatud magusamenüü. Palju torte on Vatku sõnul alles ka vanast ajast. Vatku rääkis, et pärast köögi ümberehitamist oli algul menüüs uusi kooke rohkem, kuid et kliendid nõuavad ka vanu, on uute kookide osakaal nüüd jälle väiksem.

Magusamenüüs on ka üks Nadja gluteenivaba kook: šokolaadi-kohupiimakook astelpajuga. “Nimelt avastati mu tuttaval gluteenitalumatus,” rääkis Vatku. Gluteenivabad olid enne ja on nüüdki ka kõik Müüriääre beseekoogid.

Kohvikul on kaks kondiitrit ja kolm kokka. Enne laienemist valmistas toite kaks kokka.

Möödunud aasta lõpus alustatud kontsertide traditsiooni on Müüriääre kohvikul plaanis jätkata. “Hetkel veel kindlaid kuupäevi pole,” ütles omanik.

Vastu suve on kohvikul plaanis üllatada kliente millegi uuega.
“Rohkem taimetoitu, rohkem hooajalisi roogi,” loetles Marget Vatku.

Suveks on plaanis teha aed sama hubaseks kui enne ja laieneda terrassiga Kodanike torni juurde.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lembitu Karu
10 aastat tagasi

Ega väga ei taha sinna müüriääre kohvikusse minna. Tuli möödunud aastal sõber pealinnast ja soovis seda kuulsat kohta külastada. Teenindajad aga (noored neiud) itsitasid ja ei teinud väljagi kui ühe laua all saiatükid ja nuga vedeles. Arvustasid seal valju häälega kliente ja näisid sellised tüdruku ohtu välja. Selge see, et ei julgegi midagi sealt osta, sest ei tea mis või kes seal köögis veel toimetab…Haapsalu ongi selline veider koht kus kõik kõiki tunnevad ja siis valju, pisut piinlikult valju häälega arvustatakse. Sellepärast ongi selline ütlus, et oma suu on kõige suurem vaenlane. Eriti veel siis, kui seda suud kohvikus letitaga… Loe rohkem »