Juhtkiri: Avalik aruanne

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Sel aastal astus politsei sammukese avalikkusele lähemale ja kutsus oma traditsioonilisele aastakokkuvõtete tegemisele külalisi maa– ja omavalitsustest, prokuratuurist ja teistest turvalisusega tegelevaist ametkondadest.

Algatus, et arvude tagamaid selgitatakse laiemale seltskonnale kui pelgalt politseiringkond, on kiiduväärt, kuid kas ka tulemus sai selline, nagu prefektuuri juhtkond ootas?

Nagu tõdes Lääne prefekt Priit Suve ürituse lõpus, kujunes kokkusaamine pigem infopäevaks kui aktiivseks aruteluks. Ehk oli saalis istunud seltskond konstruktiivse tagasiside andmiseks politseiga liiga seotud või igapäevaelus korrarikkumistega liiga vähe kokku puutunud.

Selleks, et saada teada tavakodaniku mõtteid, peaks politsei minema samasugust kokkuvõtet tegema kultuurimajja, kuhu saaks kuulama tulla kõik, kellel selleks soovi. Siis tuleks palju paremini välja, mis inimestele muret teeb ja kus politseinikke rohkem näha soovitaks. Samuti saaksid politseinikud vahetult selgitada oma tegevuse tagamaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments