Ministeerium ootab kandidaate keeleteo auhinnale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles esitama kandidaate keeleteo auhinnale, millega tunnustatakse tänavu eesti keelele suurimat kasu ja üldist avalikku toetust toonud ning rohket tähelepanu pälvinud tegu ja selle tegijat või tegijaid.

Parimad keeleteod peaksid tõstma eesti keele tuntust ja mainet, väärtustama eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustama eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist, samuti edendama eesti keele talletamist ja uurimist, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Esitada võib neid keeletegusid, mis tehti kas täielikult möödunud aastal või mis viidi möödunud aastal lõpule. Keeleteoauhinna saamiseks võib esitada üksikisikuid, töörühmi, ühendusi ja asutusi; ka esitajateks võivad olla üksikisikud, ühendused ja asutused.

Keeleteoauhinna kandidaate saab esitada tuleva aasta 22. jaanuarini. Keeletegu 2013 kuulutatakse välja emakeelepäeval, 14. märtsil Saaremaa ühisgümnaasiumis Kuressaares.

2012. aastal kuulutati 2011. aasta keeletegu välja Haapsalus Wiedemanni gümnaasiumis, kuiparima keeleteo auhind läks žürii tahtel Tanel Alumäele ja Kaarel Kaljurannale kõnetuvastusrakenduste eest nutitelefonidele.

Tänavu kuulutati aasta keeletegu välja Kadrinas, 2012. aasta keeleteoks sai Silvi Vare sõnaraamat „Eesti keele sõnapered“, I–II.

Keeleteoauhinna konkursi juhend on nähtav haridus- ja teadusministeeriumi ja Emakeele Seltsi kodulehtedel www.hm.ee/keeletegu2013 ja www.emakeeleselts.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments