Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo: Maaettevõte tulumaksuvabaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänase Maalehe loos “Miks ei võiks inimene ise otsustada maksuraha üle?” küsitakse otsustajatelt, juhtidelt ja ametnikelt: mida teha, et rahvas hullunult ühest Eesti paigast teise (vaesemast rikkamasse) ning siis südame sunnil jälle sünnipaika sisse kirjutama ei jookseks? Kuidas teha nii, et inimesed ei oleks sunnitud trikitama, omavalitsused kas või ühekordseid võimalusi pakkuma ning rii karistusega ähvardama?

Teiste hulgas saab sõna Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo, kelle arvates tuleks teha maaettevõte tulumaksuvabaks.

Hirmo möönab, et tänavu on Noarootsi vallas inimeste äravool olnud tuntav, tõmme on selgelt Tallinna poole. “Püüame kruntide soodsa pakkumisega kodanikke juurde tuua ja kinnistada, varem pole me seda teinud,” ütleb Hirmo, viidates Noarootsi valla väljahõigatud boonusele valda registreerijaile.

Hirmot ei pane niivõrd muretsema summad, mis äraminejatega kaovad, küll aga tendents, kus kõik koondub üha enam keskusse.

“Kui mõelda raamatupidamislikult, siis ongi kõige lihtsam, kui kõik elaksid Tallinnas ja selle ümber. Valitsus võiks selgelt öelda, et maal elamine ongi luksus ja igaühe enda mure,” ütleb Noarootsi abivallavanem.

Hirmo ei usu haldusreformi. “Mis kasu saame, kui paneme kokku 4−5 kehva hajaasustusega valda? Kellel sellest paremaks läheb, kui paar raamatupidajat ja vallasekretäri koondame? küsib ta. Ning ütleb, et ääremaadel on ainuke inimeste hoidmise võimalus töökohtade loomine. Lahendus oleks Hirmo arvates maal tegutsevate ettevõtete tulumaksust vabastamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
10 aastat tagasi

Fantastic post.Much thanks again. Awesome.

girls sandals
10 aastat tagasi

Major thankies for the blog post.

online business
10 aastat tagasi

I appreciate you sharing this blog article.Really looking forward to read more.

šurik
10 aastat tagasi

Mnjaa. Vee bisnis on hea bisnis. Eurobisinised on läbi saanud aga rahavood peavad säilima!

kogukondlane
10 aastat tagasi

Tuleks see pudelivee villimise ettevõte Noarootsi,saaks valda mitu uut töökohta.

sic
10 aastat tagasi
Reply to  kogukondlane

pudeli vesi, e-sigaret, , eestlane püsis maal elus põllu-ja loomakasvatusega, igasuguste veidrustega tegeles igavusest mõisahärra

Sass
10 aastat tagasi

Saab soodsalt tulevases tööstuspargis pudelivett villida.