Sotsiaalministeerium plaanib maa-apteekritele lähtetoetusi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sotsiaalministeerium plaanib maa-piirkondadesse siirduvatele apteekritele hakata maksma lähtetoetust.

“Planeerime uute tervisekeskuste juurde ka tööruume apteekritele ja kaalume lähtetoetusi apteekritele maapiirkonda tööleasumiseks, analoogselt arstidega,” ütles sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Jana Rosenfeld BNSile.

“Eelkõige peame probleemiks erialase tööjõu puudust maa-piirkondades, mis ei ole ainuüksi apteekrite probleem, aga tervishoiuvaldkonna üldisem probleem,” sõnas Rosenfeld.

“Tegutsevate apteekide toimetulekut on seni vajadusel toetanud ja toetavad vajadusel ka edaspidi kohalikud omavalitsused,” rääkis Rosenfeld ja lisas, et riigipoolseid otsetoetusi apteekidele kui ettevõtetele sotsiaalministeerium ei kavanda.

Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Tanel Terase ütles esmaspäeval BNSile, et maapiirkondade apteekidel on hädasti vaja aktiivset toetusmeedet. Nendes piirkondades, kus käive ei ole piisav, et majanduslikult jätkusuutlik olla, tuleks käibe puudumist teatud mahus korvata, rääkis Terase.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments