Lääne Elu paberleht 30. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Pilt: Ott
Pilt: Ott

Läänemaa õpetajate palk on üle 800 euro
Läänemaal saavad õpetajad palka keskmiselt sada eurot üle riigi kehtestatud miinimumi. Maakonna madalaima ja kõrgeima õpetajate brutopalgaga omavalitsuste vahe on 156 eurot.

Panga spordihoone saab uue planeeringu
Ridala volikogu algatas Panga küla spordihoone detailplaneeringu, et rekonstrueerida ja laiendada spordisaali osa.

Kas võimuliit on hirmul?
Ridala vallavolikogus opositsioonis Reforormierakonna liige Reimo Nebokat leiab, et vallajuhtide katsed Reformierakonda tähtsatest otsustest eemale tõrjuda näitavad, kui head tööd on nad viimaste aastate jooksul opositsioonis teinud.

Kohalik toit on Kodukant Läänemaa südameasi
Novembris korraldas liikumine Kodukant Läänemaa kohaliku toidu teemalise konverentsi. Selgub, et kohaliku toidu kättesaadavamaks muutmiseks tuleb murda nii müüte kui ka piike.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa parim naisjalgpallur
Anett Vilipuu on kõigest 17aastane, kuid juba suurde jalgpalli läbimurde lävel. Peetud on esimesed mängud täiskasvanute Eesti koondises. Eesti koondise treener Keith Boanas on öelnud: “Oleks mul 20 Anett Vilipuud, oleks Eesti maailmameister.” Lääne Elu avaldab neiuga interjuu.

Soome päevik
Haapsalust Soome kolinud Enriika Liiv jätkab iganädalast päevikut — tema beebi on ühekuune, aga siiani ametliku nimeta.

Rahvatarkus tarbepuidust
Tuntud metsamehe ja kultuuripärandi teadvustaja Lembitu Twerdianski artiklist saab teada, miks parima kvaliteediga ehitusmaterjali saab metsa idaserva puudest ja miks vihad tuleks teha pärast jaani.

Advendikalendri ajaloost
Jaan Franclin Perlitz jutustab seekord advendikalendri saamisloo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments