Haapsalu tahab ehitada katlamaja lähedale huvikooli

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnavalitsus tahab taotleda riigilt linna omandusse Niine 49 kinnistu, et sellele ehitada muusika– ja kunstikool ning huvikeskus.

Linnakatlamaja kütusehoidla kõrval asuv Niine 49 on 4100 m² suurune halvas seisukorras plats. Nõukogude ajal asus seal kommunaalkombinaat, enne seda Medelli kummivabrik. Linna üldplaan määrab krundile ühiskondliku sihtotstarbe.

Riik ei ole ise seda kinnistut kruntinud ja maa sihtotstarve on lubanud tagasi lükata ärimeeste ettepanekud, selgitas aselinnapea Peeter Vikman. Krundile on otstarvet otsinud juba eelmine linnavalitsus.

Aktuaalseks muutus maa munitsipaalomandusse taotlemine siis, kui maa–amet küsis linnavalitsuselt, kas linn on krundist veel huvitatud, ja pakkus, et linn võiks selle endale küsida.

Maa–ameti ja ka linnavalitsuse elu oli kibedaks teinud Niine 49 naaber, kes nõudis järelejätmatult, et riik oma krundi korda teeks ja korras hoiaks, selgitas Vikman.

Et linna arengukavas on kunsti– ja muusikakooli ehitus, taotlebki linnavalitsus nüüd seda krunti munitsipaalomandusse.

Vikmani sõnul on koht ja krundi suurus sobiv, krunt jääb suurte elamupiirkondade vahele. Maa võiks olla varakult linna omanduses, et peatselt avaneval Euroopa Liidu uuel rahastusperioodil saaks ehituseks raha taotleda.

Krundi taotlemise linna omandusse peab enne kinnitama linnavolikogu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments