0

Maaleht kirjutab Läänemaa kitsepiimatööstusest

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maalehe lisaleht Maamajandus kirjutab Ridala valla ettevõtjast, esimese kitsepiimatööstuse rajajast Neeme Kooremist.

Mõte võtta kitsed ja tuli Tubri talu peremehel Neeme Kooremil, kui selgus, et tema laps ei talu lehmapiima. Seejärel otsustas ta karja suurendada, et varustada kitsepiimaga teisigi lehmapiima mitte taluvaid lapsi. Sealt tuli juba mõte ehitada väike kitsepiimatööstus, kus saaks valmistada kõike sedasama, mida lehmapiimastki.

160 kitse pidaval Tubri talul on praegu kolm müügiloaga toodet – kohupiim, jogurt ja või. Tubri meierei inkubeeritud ehk küpsetatud kitsepiimajogurt on praegu Eesti piimatoodete turul esimene omanäoline.

Sügisel tulevad müügile veel kaks juustu, sealhulgas norrapärane pruun vadakujuust.

Neeme Koorem ütleb, et mõte on valmistada kitsepiimast kõike, mida teha saab.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz