Lääne Elu paberleht 15. augustil

Madiken

madiken@le.ee

Kaubakai lindi aitasid sadama direktoril Riho Sõrmusel (keskel) läbi lõigata majandusministeeriumi, Ridala valla, Läänemaa omavalitsuste liidu ja Astlanda Ehituse esindajad. Lindilõikajate tagant paistavad uued, kaile laetavat kaupa kaitsvad seinad. Foto: Arvo Tarmula
Kaubakai lindi aitasid sadama direktoril Riho Sõrmusel (keskel) läbi lõigata majandusministeeriumi, Ridala valla, Läänemaa omavalitsuste liidu ja Astlanda Ehituse esindajad. Lindilõikajate tagant paistavad uued, kaile laetavat kaupa kaitsvad seinad. Foto: Arvo Tarmula

Arheoloogid leidsidki Haapsalu võllamäe

Nädala jooksul Haapsalu võllamäel korraldatud arheoloogilised uuringud andsid kinnitust, et praeguse Sireli tänava nurgal asus tõepoolest kunagi võllamägi.

Haapsalu võllamägi on Eesti ainus, mida näha saab, sest Tallinna omale on hoone peale ehitatud.

Lugu saab lugeda siit.

Haapsallane kasvatas hiigeltomati

Haapsallase Ilme Kaaberma kasvuhoones kasvas tomat, mis kaalus 1 kilo 274 grammi.

Lugu saab lugeda siit.

Sookured kogunevad parvedesse

Kuigi sookured hakkasid parvedesse kogunema juuli lõpus, ei tähenda see varast sügist.

Praegu kogunevad salkadesse kohapealsed mittepesitsevad ja ebaõnnestunult pesitsenud sookured, sõnas Valker.

Elamuhaldus ongi kallis

Möödunud nädalal kirjutas Heino Tamm Lääne Elus, et Haapsalu linnavalitsus teenib Linnamajanduse ASi kaudu koduomanike arvel liiga palju kasumit. Aselinnapea Peeter Vikman vaidleb vastu.

“Mul on alust uskuda, et Haapsalu Linnamajanduse ASi pakutav kortermajade haldusteenus on väga hea, läbipaistev ja selge kõigile korteriomanikele, kes oma kohustusi omanikena täidavad kas või kõige elementaarsemal moel, osaledes maja üldkoosolekul,” kirjutab Vikman.

Rohuküla kaubakai avati enne tähtaega

Alates eilsest saab Rohuküla sadama kaudu vedada ka hakkpuitu ja turvast, sest sadama omanik Saarte Liinid avas uue rauast ja betoonist kaubakai viis nädalat enne tähtaega.

Uue kai majanduslikku tähtsust Läänemaa jaoks rõhutasid avamispeol pea kõik kõnelejad: enam ettevõtteid hakkab rohkem kaupa läbi Rohuküla vedama ja kohalikud ettevõtted saavad kaupa kohaliku sadama kaudu välja vedada.

Oru, Taebla ja Risti reformierakondlased ühinesid

Esmaspäeval moodustasid Reformierakonna Risti, Oru ja Taebla organisatsioonid uue, Lääne–Nigula piirkonna, mille juhiks sai Aire Kiisk.

Rock Nektar otsib oma kohta Haapsalu suvekalendris

Homme algav muusikafestival Rock Nektar on tänavu kahepäevane — peale Haapsalu raudteejaama on kontserdid ka Lemoni sohvabaaris.

Ansamblite valikul lähtuti korraldaja Marko Kasepalu sõnul sellest, et kõlada saaks võimalikult eri rokistiilid.

„Metsatöll on folk–metal, J.M.K.E on punk, Slinghunt on grunge– või indie–rokk, Driven on räpp–rokk,” tõi Kasepalu näiteid. Nektaripeol annavad kontserdi ka Elephants From Neptune, Sibyl Vane, Taavi Peterson & Üdi, The Lips, Slippery Slope, Jats ja Foo Fighters Tribute Band.

Lugu saab lugeda siit.

Lühidalt: Tallinna maanteel sõitis auto teisele otsa, möödunud nädala suur äike lõhkus Läänemaal 40 Elioni kliendi seadmed, Haapsalu bigbänd andis nädalavahetusel Soome sõpruslinnas Hankos kaks kontserti, Läänlastel on Facebookis grupp tasuta asjade vahetamiseks ja kolm kirbuturgu.

Läänemaa Kodukandi rahvas viis maapäevale hõrgutisi ja sai mõtteainet

Iga maakond sai kaks meetrit lauapinda oma hõrgutiste väljapanekuks ja teistega jagamiseks.

„Meie laud oli esinduslik ja ilus,” rääkis Läänemaa esindaja Urmas Naudre. „Oli vürtsikilu ja kalakotletti, palju kooke ja hoidiseid, põdravorsti ja Kirimäe küla suitsuvorsti, veini Vormsist ja Kirblast. Kes maitsmas käis, see kiitis.”

Läänemaal peeti koolisõiduvõistlus

Läänemaa esimesele koolisõiduvõistlusele kutsusid korraldajad kõrgetasemelised kohtunikud Marika Vunderi ja Eva–Maria Vint–Warmingtoni, kelle hindamist arvestavad sportlased väga kõrgelt. Kurise sõnul hindasid kohtunikud Ridala Ratsul võistlejate taseme suhteliselt heaks.

Lugu saab lugeda siit.

Kardipoisid said Käinast viis poodiumikohta

Käinas peetud kardispordi Eesti meistrivõistluste 5. ja 6. etapil näitasid väga head kiirust Haapsalu tiimi Gear Kart võistlejad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments