Läänemaa JK võitis 5:0 FC Kose

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa jalgpalliklubi alistas eile FC Kose meeskonna seisuga 5:0, mis on teiseks järjestikuseks nii suureks võiduks Eesti meistrivõistluste kolmandas liigas. Kolmandat mängu järjest sai kübaratrikiga hakkama Mark Kolosov. Veel lõid värava Leonid Bragin ja Aare Avila.

Mängu alustas Läänemaa jalgpalliklubi vähemuses, kuna väravavaht Erik Merilaine hilines mängule. Vähemusest hoolimata domineeriti ning peatselt mindi ka juhtima, kui Bert Rotbergi läbisöödust Mark Kolosov väravavahiga üks-ühele pääses ning palli kindlalt värava nurka saatis. Selleks ajaks jõudis ka Erik Merilaine palliplatsile.

Mõned minutid hiljem pääses Mark Kolosov taas läbisöödust kaitseliini taha. Kui Kolosov üritas Kose väravavahist mööda mängida, tõmbas too Kolosovi maha, teenides endale punase kaardi ning läänlastele penalti. Kolosov läks ise penaltit lööma ja saatis palli paremasse nurka.

Enne esimese poolaja lõppu suurendas Läänemaa jalgpalliklubi eduseisu Leonid Bragin suurepärase löögiga karistusala äärelt, mis üle väravavahi tahanurka lendas. Väravale eelnenud läbisöödu andis Aare Avila.

Teine poolaeg kulges aeglase tempo ja mitmete raisatud võimalustega. Kaks väravat suudeti aga lüüa. Pärast Kose mängija sooritatud nurgalööki suundus Läänemaa jalgpalliklubi kiirele kontrarünnakule; paari sööduga jõuti kiirelt vastaste karistusalasse ning Ken Sinkeviciuse söödust viis Mark Kolosov läänlased 4:0 juhtima.

Mängule pani punkti Aare Avila, kes pääses vastaste kaitseliini taha Aleksandr Kovtuni söödust. Kose kaitsemängija sooritatud veast hoolimata suutis Avila palli väravasse lüüa.

Läänemaa jalgpalliklubi tõusis ajutiselt liigatabelis teisele kohale, kuid langeb tagasi kolmandale, kui Rapla JK Atli peaks SJK Leisi alistama.

Läänlaste järgmine mäng toimub pühapäeval, 11. augustil kell 12 Haapsalu linnastaadionil Rapla JK Atli vastu, kellele liiga avamängus 2:6 alla jäädi.

Läänemaa jalgpalliklubi eest mängisid Erik Merilaine, Ken Sinkevicius, Talis Tamm, Aleksandr Kovtun, Bert Rotberg, Leonid Bragin, Raiko Tähhe, Aare Avila, Kert Lillemets, Mark Kolosov ja Ralf Makienko, kes tuli platsile 20 minutit pärast mängu algust vigastatud Vladislav Šikirjavõi asemele.

Bert Rotberg

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments