Postkastidesse laekub info uue olmejäätmeveo lepingu kohta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linna elanikele on hakanud postkastidesse jm kontaktaadressidele laekuma info Ragn–Sells ASilt, kes alustab 01.09.2013 uut korraldatud olmejäätmeveo lepingu täitmist.

Kõik kinnistute omanikud on automaatselt liitunud korraldatud jäätmeveoga. 2010. aastal muutus kehtiv jäätmeseadus, millele lisati uued tingimused jäätmete äraveo sageduse kohta. Kooskõlas seadusandja poolt lisatud punktidega peab kohalik omavalitsus tagama, et jäätmeveo minimaalne sagedus kompaktse hoonestusega ja/või tiheasustusaladel on üks kord nelja nädala jooksul. Konteinerite tühjenduse sagedus ei tohi olla harvem kui seaduses toodud tähtaeg. Kahjuks puudub Haapsalu linnal võimalus seadusega ettekirjutatud tühjendussagedust muuta.

Lähtuvalt eespool nimetatust on kõik seni kehtinud vabastused ja muu sagedusega konteineritühjenduse avaldused alates 01.09.2013 kehtetud. Uue vabastuse jäätmeveoga liitumisest saab anda üksnes Haapsalu Linnavalitsus. Kui näiteks kinnistul puudub elu– või äritegevus ja te soovite saada vabastust korraldatud jäätmeveost, siis võtke palun ühendust linnakeskkonna osakonna esindajaga. Seaduse muudatusega ei ole enam kohalikul omavalitsusel õigus muuta jäätmeveo sagedust harvemaks kui 1 kord kuus.

Lahendamaks olukorda oli uues korraldatud jäätmeveo hankes toodud lisana sisse erakinnistutele mõeldud 30–liitrise kilekoti teenus, mis tagaks jäätmeseaduse nõuete täitmise ja võimaldaks kinnistuomanikel, kes tagavad jäätmete sorteerimise, korraldada oma jäätmekäitlust soodsalt ja lihtsal moel. Kui kinnistuomanikud soovivad sõlmida eespool kirjeldatud teenusele lepingu, on vaja ühendust võtta Ragn–Sells ASi Haapsalu teenindusega 15 155 või meilitsi haapsalu@ragnsells.ee või Lihula mnt 20.

Samuti on võimalus naabruses elavatel üksikutel inimestel või väiksematel peredel sõlmida mitme maja peale ühise kogumismahuti leping. Ühiskogumismahuti kasutamiseks annab nõusoleku kohalik omavalitsus esitatud taotluse alusel.

Haapsalu Linnavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments