Martna põhikool osaleb parima koolisöökla konkursil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Parima koolisöökla konkurss tõi osalema 21 kooli 12 maakonnast. Läänemaad esindab Martna põhikool.

Martna kooli kokatädi Anne Laur ütles, et kool on võistlusel osalenud neli korda ja kaks korda on ka finaali jõutud. „Kõigepealt peab saatma menüüd ja kalkulatsioonid, siis valitakse parimad ja huvitavamad välja ning nemad siis peavad antud teemal toitu valmistama,“ rääkis Laur.

Finaalides on Laur seni valmistanud boršisuppi suitsulihaga, õunavormi jäätisega, kartuli-herne tampi, hartšot kanaliha ja köögiviljadega, kohupiima-maisimanna pudingit porgandikisselliga ja lõhe hautatud juurviljadega. Selle aasta ideid ta veel ei avaldanud.

Lauri abistab Martna koolisööklas Aili Randmaa.

Tervise Arengu Instituudi konkursil „Parim koolisöökla“ on tänavu esindatud 12 maakonda kokku 21 kooliga. Neist üheksa osaleb konkursil esmakordselt, näiteks osaleb esimest korda Hiiumaa esindaja.

Kaheksandat korda peetaval konkursil osalevad veel Kehra gümnaasium, Laagna gümnaasium, Nõmme põhikool, Rahumäe põhikool, Tallinna 9. kool, Kammeri kool, Tartu Tamme gümnaasium, Häädemeeste keskkool, Paikuse põhikool, Surju põhikool-lasteaed, Jõhvi gümnaasium, Kuressaare gümnaasium, Luua algkool, Sõmeru põhikool, Misso kool, Parksepa keskkool, Paide valla lasteaed-kool, Türi toimetulekukool, Põlva ühisgümnaasium ja Palade põhikool.

Eesti parim koolisöökla selgub oktoobri lõpus Tallinna toidumessil peetavas finaalis, kus kokkadel tuleb etteantud aja jooksul valmistada koolipäeva näidislõuna ning üks uuenduslik lisaroog. Finaalis osaleb kuus kooli. Millised osalevatest koolidest lõppvõistlusele pääsevad, selgub 3. oktoobriks, mil toiduasjatundjatest koosnev žürii on läbi vaadanud ja hinnanud koolidelt eelvooru laekunud materjalid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments