Kessu regatil selgusid Läänemaa meistrid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rannarootsi ja Kessu regati ühel korraldajal Indrek Viiretil on kiired ajad. Reedel andis ta stardi Rannarootsi regatile, sel nädalal valmistub Muhu väina regati stardi korraldamiseks. Peale selle seilasid vennad Viiretid Kessu regatil Edasiga oma purjeklassis esikohale. Foto: Greete Palmiste
Rannarootsi ja Kessu regati ühel korraldajal Indrek Viiretil on kiired ajad. Reedel andis ta stardi Rannarootsi regatile, sel nädalal valmistub Muhu väina regati stardi korraldamiseks. Peale selle seilasid vennad Viiretid Kessu regatil Luisaga oma purjeklassis teisele kohale. Foto: Greete Palmiste

Laupäeval peetud 32. Kessu regatil selgusid Läänemaa meistrid avamerepurjetamises.

Regatil oli osalejaid Haapsalust, Tallinnast, Pärnust, Hiiumaalt ja Saaremaalt.

ORC IV klassis tuli nii üldvõitjaks kui ka Läänemaa meistriks Haapsalu jahtklubi jaht Edasi (kapten Koit Pauts).

Folkboot–klassi üldarvestuses said esikoha samuti läänlased — Tuuli (kapten Olev Oolup).

LYS arvestuses jõudsid nii Kessu regati Läänemaa meistrivõistluste arvestusel teisele kohale Luisa ja kolmandale Albin (Ants Varblane).

Kessu regatt oli ühtlasi Eesti meistrivõistluste esimene etapp.

Regati peakorraldaja Indrek Viireti sõnul purjesportlastel viperusi ei juhtunud, eriti kiideti head tuult. 5–6 m/s tuulekiirusega jõudsid kõik purjekad kuue kuni kaheksa tunniga Väinamerre ja tagasi seilata.

„Korraldajana olen osavõtuga rahul,” sõnas ta. „Tundus, et ka võistlejad jäid rahule, sest nurinat ei olnud, kuulsin pigem rahulolu.”

Rannarootsi regatt kulges vastutuules

Laupäeval Haapsalus Veskiviigi ja Grand Holm Marina sadamas lõppenud Rannarootsi regatt möödus vastutuules, kaks alust katkestas.

Reede õhtul Tallinnast Pirita jõe suudmest startinud purjekad pidid põhjarannikul rinda pistma 10 m/s kiiruse tuulega, mistõttu ühel jahil murdus mast.

„Ilmselt andis mingi asi kõrge vanuse tõttu järele,” ütles regati korraldaja Indrek Viiret.

Viiret märkis, et paljudele osavõtjatele oli võistlus ühtlasi ka hooaja avaregatt, mistõttu leidus meeskondades palju merehaigeid. Sel põhjusel randus üks regatil osalenu juba Lohusalu sadamas. Laupäeva õhtuks jõudis jaht siiski Haapsallu.

Rannarootsi regatil läänlasi ei osalenud, regati eesmärk oli Tallinna purjekad sõbralikus võistluses Haapsallu meelitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments