Driftivõistlust valitsesid AL Driftteami sõitjad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mihkel Norman Tults versus Allan Lätt. Foto Risto Pakkonen
Mihkel Norman Tults versus Allan Lätt. Foto Risto Pakkonen

Haapsalus Kiltsi lennuväljal toimunud driftivõistlusel näitas Eesti suurim driftimeeskond AL Driftteam oma osavust ning noppis ära kõik paremad kohad poodiumil. Etapi võitis Mihkel Norman Tults.

Eile Eesti drifti meistrivõistluste street-klassi kolmandal etapil oli ülemvõim ühe meeskonna, AL Driftteami käes. Poodiumi kõrgemaile astmele astus hämmastavalt häid sõite näidanud Mihkel Norman Tults, kes eelnenud tandemsõitudele eelnenud kvalifikatsioonis pidi tunnistama Arti Kannisto paremust.

Mihkel Norman Tults liitus driftivõistlustega sel hooajal ja on saavutanud järjest paremaid tulemusi – esimesel etapil tulemuseks tubli neljas, teisel etapil auväärne teine koht ning nüüd kuulus talle võit. „Tegelikult oli mul üsna raske võistluspäev, sest päev algas halva üllatusega – treeningsõidu esimesel prooviringil juhtus autol tehniline rike ning püüdsime autot võimalikult ruttu parandada, et saaks sõita kas või mõne ringi sõidetud enne kvalifikatsiooni,“ kirjeldas Tults oma võistluspäeva algust. Auto remontimiseks oli aega vaid mõni tund, kogu meeskonna pingutuse tulemusena jõudis Tults siiski viimaste seas kvalifikatsioonisõitudele, kus pärast ühtainsat rajaga tutvumise ringi tuli asuda hinnatavatele sõitudele. „Kuigi ma ei saanud rada harjutada teistega võrdselt, õnnestusid kvalifikatsioonisõidud piisavalt hästi,“ lisas Tults. Seejuures teenis Tults kvalifikatsioonis kõikide sõitjate seas 7. koha, muuhulgas paistis ta silma kauni sõidunurga poolest.

Tultsi kõrvale, poodiumi teisele ja kolmandale kohale astusid meeskonnakaaslased Randar Kajo ja Ott Kokk, neljanda koha sai samuti tiimikaaslane Indrek Jaaksoo. Kokku kuulub AL Driftteami kaheksa võistlejat, kes kõik osalevad street-klassis. Nii, nagu ühiselt tehakse rajatreeninguid, astusid tiimikaaslased ühte jalga ka võistlustel – ükshaaval oma konkurente võites tõusid AL Driftteami liikmed kõrgeimaile kohtadele.

Väga muljetavaldav oli ka Eesti noorima driftija, Kevin Pesuri debüüt, kes tuli hästi toime. Vaid 14-aastane noormees teenis kvalifikatsioonis oma esimesed punktid, mis andsid talle kvalifikatsioonis 9. tulemuse 19 sõitja seas. Eliminaatorsõitus olid tema vastaseks kvalifikatsioonis vaid koha võrra eespool olnud Indrek Jaaksoo. Mõlemad sõitjad olid väga tasavägised ning hindajad andsid neile kordussõidu, kus Pesur siiski pisut eksis ning edasi pääses Jaaksoo. Igal juhul on Pesur end kirjutanud Eesti driftivõistluse ajalukku kõige noorema sõitjana. Kuna meeskonnakaaslaselt laenatud autoga läks esimene võistlus väga hästi, plaanib seni tiimi mehaanikuna osalenud Pesur naasta võistlusrajale kui mitte varem, siis järgmisel aastal ning siis juba oma enda autoga.

Etapil osalesid ka väliskülalised. Soomlane Ville Häkänen ja venelane Evgeni Makarov jäid võistlusega rahule, olgugi, et kõrged kohad jäid vallutamata. Nende mõlema murekohaks oli vähene võistluskogemus – Häkänen on küll driftijana kogenud, ent võistluskogemust veel napib. Kvalifikatsioonist pääses ta edasi 13. kohaga, aga eliminaatorsõitudes vedas närv alt. Makarovile oli see esimeseks driftitreeninguks ning –võistluseks üldse – lisaks osales ta ka võõra ehk NRR meeskonnalt laenatud autoga, sest ta enda auto on veel valmimas. Kuigi Makarovi sõidud paranesid iga treeningringiga, nõudis võõra autoga harjumine pisut enam aega ning kvalifikatsiooniga tema võistlus seekord piirduski. Märkimisväärne on ka esimese ja ainsa naisvõistleja Marje Salumetsa etteaste, kes hoolimata streikivast autost suutis kvalifikatsioonis välja sõita kena 10. koha. Tandemsõidu vastaseks oli tal Mihkel Norman Tults, kes näitas väga stabiilseid ja häid sõite ning Salumets talle vastu ei saanud.

Järgmine driftivõistlus toimub augusti teisel nädalavahetusel Pärnu lähistel Auto24ringil. Siis on üritus eriti suurejooneline ja auväärt osalejatega, sest lisaks Eesti drifti meistrivõistluste pro-klassi etapile toimub võimsa Põhja-Euroopa drifti meistrivõistluste etapp, kus osalevad lähiriikide tugevaimad võistlejad.

Street-klassi III etapi esikolmik:

  1. Mihkel Norman Tults
  2. Randar Kajo
  3. Ott Kokk

Pille Rõivas

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments