0

Konkursi “Minu tuleviku Eesti” parim töö tuli Vormsist

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kaitseministeeriumi ja haridus- ja teadusministeeriumi joonistus-, multimeedia- ja kirjandivõistluse „Minu tuleviku Eesti“ noorima rühma parima pildi joonistas Karoliina Hermann Vormsi lasteaiast-põhikoolist, tunnustuse pälvis Vormsi lasteaia-põhikooli õpetaja Jana Kokk.

Märtsis välja kuulutatud loomevõistlusele saadeti 698 joonistust, 237 kirjandit ja 33 videoklippi.

Töid hinnati neljas vanuserühmas: 3–5aastased ja 6–9aastased joonistajad, 10–14aastased ja 15–19aastased videoklipi tegijad ja kirjandi kirjutajad.

Žürii valis igast kategooriast välja parima, kokku kuus tööd:

• Vanema rühma (15–19a) parima kirjandi kirjutas Lisanna Semilarski Miina Härma gümnaasiumist; • Noorema rühma (10–14a) parima kirjandi kirjutas Reti Jõerand Pärnu Kuninga tänava põhikoolist; • Vanema rühma (15–19a) parima video tegi Mari-Liis Duglas Tallinna Inglise kolledžist; • Noorema rühma (10–14a) parima video tegi Reio Sirendi Luunja keskkoolist; • Vanema rühma (6–9a) parima pildi joonistas Margareta Jagomägi Gustav Adolfi gümnaasiumist; • Noorema rühma (3–5a) parima pildi joonistas Karoliina Hermann Vormsi lasteaed-põhikoolist.

Lisaks autasustatakse tugevas konkurentsis välja paistnud tööde autoreid:

• Vanema rühma kirjandi kirjutajatest Birgit Murumägi ja Elisa-Rael Tõnnov; • Noorema rühma kirjutajatest Hermann Armulik, Alan Parik, Annika Prillop, Mattias Raid, Sonja Maria Roosson. Äramärkimist väärivad ka Birgit Kaun, Laura Lehtme ja Elis-Anett Urbmets; • Vanema rühma video tegijatest ühistöö autorid Maris Ukuhe, Eija Putrolainen, Anni Sandrak ja Elis Loik; • Noorema rühma video tegijatest Markus Hausenberg; • Vanema rühma joonistajatest Martin Alton, Karl Saamuel Hollman, Christofer Robin Leemet, Artur Ljutov, Rando Luup, Käti Saar, Erki Vander; • Noorematest joonistajatest Laura Aru, Lenne Grünberg, Gertlik Kanarbik, Katarina Kõiveer, Lenna Mägi, Elisabet Openko, Anne Sui Saadjärv, Andreas Sadam, Harto-Alari Tomson.

Ajakirja Hea Laps auhinna kirjandi eest pälvib Adeele Rei Valtu põhikoolist ning kaitseministeeriumi joonistuse eripreemia pälvib Fredi Härmson Emmaste põhikoolist.

Žürii tunnustab ka õpetajaid, kelle õpilaste joonistused enim silma paistsid ning kelleks on Emmaste põhikooli joonistamise õpetaja Eila Tõnisson ja Vormsi lasteaia-põhikooli õpetaja Jana Kokk.

Žüriisse kuulus žürii esimees kunstnik Anu Kalm, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülema asetäitja kolonel Martin Herem, ajakirjanik Madis Jürgen, vanalinna hariduskolleegiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Priit Kruus, Eesti sõjamuuseumi muuseumipedagoog Kristina Madisson-Laht, režissöör ja produtsent Andzei Matsukevits, akadeemik Peeter Tulviste, lastekirjanik Leelo Tungal ja filoloog Lauri Vanamölder.

Kaitseminister Urmas Reinsalu annab autasud üle 6. juunil kell 13.30 toimuval autasustamisel kaitseministeeriumis.

Auhindadeks olid:
3–5aastased parim joonistus – iPad 3
6–9aastased parim joonistus – iPad 3
10–14aastased parim video – iPhone 5
10–14aastased parim kirjand – iPhone 5
15–19aastased parim video – iPhone 5
15–19aastased parim kirjand – iPhone 5

Võistluse võitjaid autasustatakse 4. juunil Tallinnas. Iga kategooria kümne parimat tööd avalikustatakse ka Kaitseministeeriumi veebilehel ning nooremate vanuserühmade paremad tööd leiavad kajastust ajakirjas Hea Laps.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz