Goldenbeck otsib uut rentnikku

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaal asuva Goldenbecki baari uksed on olnud sel aastal suletud, vald otsib ruumidele uut rentnikku.

Läinud sügisel sõlmis Kullamaa vallavalitsus rendilepingu kohaliku elaniku Margot Smiti  ettevõttega Puccella OÜ, kes hakkaski baari pidama.

Aasta lõpus politseisse jõudnud intsident alaealisega, kes väidetavalt ostis Goldenbeckist kinniselt ürituselt alkoholi, sundis vallavanemat baari pidamise korda karmistama.

Kullamaa vallavanema Jüri Oti sõnul ei olnud aga rentnik uutel tingimustel nõus baari edasi pidama.

Oti sõnul eeldas tema vallavanemana, et muu hulgas ka Kullamaa keskkooliga koostööd tegevas baaris alkoholi ei müüda, ka kinnistel üritustel mitte.

„Minu nõue oli, et selle majaga ei ole alkohol seotud. See ei ole kompromissi koht,” sõnas Ott.

Aprillis kuulutas vallavalitsus 120 m² suurustele baariruumidele taas välja enampakkumise. Seni ühtegi avaldust laekunud ei ole, aga läbirääkimisi on peetud. „Ega me teda kinni jäta,” sõnas Jüri Ott Goldenbecki kohta.

Margot Smitiga ei õnnestunud Lääne Elul ühendust saada.

Goldenbecki baari ülesanne on Oti sõnul töötada kohvikuna, mitte kõrtsina, ja pakkuda sööki–jooki. Lisaks igapäevasele toitlustamisele tuleb võimaldada kooli üritusteks tasuta ruume, kodundusõpet, juhendada õpilasfirmat.

Samas hoones tegutsevad raamatukogu, jõusaal, saun jms.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments