Lääne Elu paberleht 9. aprillil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Taskutelefon tundub karujälje kõrval tikutopsina. Foto: Kalju Hepner
Taskutelefon tundub karujälje kõrval tikutopsina. Foto: Kalju Hepner
Taskutelefon tundub karujälje kõrval tikutopsina. Foto: Kalju Hepner

Kolm valda on nõus ühinema

Kui Taeblas, Orul ja Ristil toetas rahvas nelja Põhja–Läänemaa valla ühinemist, siis Nõval jäid ühinemise pooldajad vastastele alla. Hääletamas käinud 133 Nõva inimesest oli pooldajaid 65, vastaseid 68. Kokku on vallas 345 valimisõiguslikku elanikku. Rahvahääletuse osalus Nõval oli nelja valla suurim: 38,5 protsenti.

Lugu saab lugeda siit.

Põhikooli– ja gümnaasiumiseadus vajab remonti

Riigikogu kultuurikomisjoni liige, reformierakondlane Lauri Luik kritiseerib uut põhikooli- ja gümnaasiumiseadust.

Kreutzwaldi tänava uuselamute naabrid tahavad vähem maju

Haapsalu Kreutzwaldi tänava endise tööstuskombinaadi õueala planeering on pannud ümbruskonna elanikud muretsema, et planeeritavad elamud lõhuvad selle kandi väärtuslikku miljööd ja rikuvad naaberkruntidel privaatsust.

Lugu saab lugeda siit.

Haapsalu delegatsioon tutvustab Peterburis puhkamisvõimalusi

Teisipäeval sõidab 44–liikmeline Haapsalu linna ja ettevõtjate delegatsioon Peterburi, et tutvustada Haapsalut sealseile ettevõtjaile.

Suur isakaru jalutas Paralepas

Laupäeva lõuna paiku märkas juhuslik jalutaja Paralepa metsas suure looma jälgi ja võttis ühendust jahimehe Kalju Hepneriga, kes tundis ära suuremat sorti isakaru jäljed.

Komisjon tõmbab kokku kahe gümnaasiumi otsad

Linnavalitsus moodustas Haapsalu ja Wiedemanni gümnaasiumi tegevuse ümberkorraldamiseks komisjoni, mis tegutseb 15. septembrini.

Maavalitsus tahab Põhja–Läänemaale kolme kiirabibrigaadi

Põhja–Läänemaal peaks olema kolm kiirabibrigaadi, mitte kaks, nagu praegune reform ette näeb. Praeguse kava kohaselt peaks üks brigaad jääma Haapsallu ja teine Ristile, kuid Lääne maavalitsuse hinnangul peaks Haapsalus olema kaks kiirabibrigaadi.

Rahvakogu tegi oma valikud

Eile tegid veidi üle 300 inimese rahvakogu arutelulaudkondades otsused, millised rahvakogutud poliitika–alastest ettepanekutest saata riigikogule.

Läänlased rahvakogus

Läänemaalt valiti rahvakogusse kaheksa inimest, neist kuus osales rahvakogu töös. Lääne Elu küsitles kaht saadikut ja üht lauajuhti: Marju Rebast, Ene Pajulat ja Valdo Maisalut.

Noorte jalgpallihooaeg algab

Eesti noorte meistrivõistlustest jalgpallis võtavad tänavu osa vaid viis Haapsalu võistkonda.

Orienteerujate avavõistlus on Haapsalu vanalinnas

Orienteerumisklubi Okas alustab päevakute hooaega sel kolmapäeval, esimene võistlus on sprint Haapsalu vanalinnas.

Koit jäi epee MMil 16 parema seast välja

Haapsalu neiu Elena Koit jõudis kadettide vehklemise MMil neidude epees 32 parema hulka, kuid kaotas seas Venemaa esindajale Marina Obraztsovale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments