Lääne Elu paberleht 9. märtsil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kolmapäeval tegid Haapsalu väikelastekodu lapsed tutvust kelgukoertega ja said sõita päris koerarakendiga. Foto: Arvo Tarmula
Kolmapäeval tegid Haapsalu väikelastekodu lapsed tutvust kelgukoertega ja said sõita päris koerarakendiga. Foto: Arvo Tarmula

Ühinemisleping läheb rahva kätte

Nelja omavalitsuse volikogud kiitsid neljapäeval Taeblas heaks erakorralisel istungil ühinemislepingu ja saatsid selle avalikkusele kolmeks nädalaks tutvuda.

Lugu saab lugeda siit.

Lastekodulapsed kohtusid kelgukoertega

Kolmapäeval said Haapsalu väikelastekodu lapsed proovida päris koerarakendit.

Gümnaasiumid söövad põhikoolide palgaraha

Kuigi riik on kehtestanud õpetaja palga alammääraks 715 eurot, ei kata riigieraldis seda Läänemaal kahes vallas: Martnas ja Ristil. Kahjumiga töötavad kõik kolm maal asuvat gümnaasiumi.

Lugu saab lugeda siit.

Mäng surmaga

Kunstnikerühmituse „Demodictus” avas Haapsalus oma Tallinnas laia tähelepanu äratanud surmatantsu-teemalise näituse. Avamisel käis ajakirjanik Kaire Reiljan.

Selgus parim kooliteater

Neljapäeval Haapsalu kultuurikeskuses peetud 12. Läänemaa kooliteatrite festivali žürii otsustas seekord saata üle-eestilisele festivalile esindaja igast vanuserühmast.

Ridala rahvas tuulutas oma kihelkonna kultuuripärandit

Ridala raamatukogus tähistati teisipäeval kultuuripärandi aastat, tutvustades oma kihelkonna kultuuripärandit. Raamatukogu õpitoas, mida kutsutakse ka pärandkultuuri toaks, oli üles seatud näitus uutest ja vanadest kirivöödest. Kirivööde kõrval on näitusel Sinalepa kandi mehe Viktor Stepini kaelaehted — paatrid.

Tõsine teatrijutt

Tuleval reedel on läänlastel harukordne võimalus vaadata Theatrumi uut, alles jaanuari lõpus esietendunud lavastust “Ma olen tuul”. Haapsalul on selle lavastuse sünnis oma osa: lavastaja Lembit Peterson tegi nädala jagu päevi esietenduse–eelseid proove Haapsalu kultuurimaja suurel laval. Lembit Peterson räägib intervjuus Lääne Elule, kuidas sündis lavastus „Ma olen tuul” ja milliseid mõtteid see temas tekitas.

Spordiuudised

Vaido Veek võrkpallimeister, neli läänlast jalgpalli meistriliigas.

Nädala päevik

Lihulast pärit kultuuriturundaja, algaja stsenarist ja režissöör Katrin Maimik pidas nädal aega päevikut, oli Värskas, Pärnus, Lihulas, Tallinnas. Sattus teatri asemel kinno ja võttis võõra mütsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments