Vormsi sõitmiseks ehitatakse uus parvlaev

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Uue parvlaeva 3D kujutis. Foto: veeteede amet

Veeteede amet sõlmis täna lepingu Vormsi või Kihnu saarega ühenduse pidamiseks mõeldud reisiparvlaeva soetamiseks välja kuulutatud riigihanke võitjaga Baltic Workboats AS.

9 388 800 eurot maksva laeva valmimise tähtaeg on 2015. aasta 1. mai.

Lepinguga sätestatakse võimalik lisatellimus, kuid mitte kohustus osta teine ja kolmas laev samadel tingimustel. Tellija teeb täiendavate laevade ostmise otsuse enne 1. märtsi 2015.

Laevu plaanitakse kasutama hakata mandri ja Vormsi, mandri ja Kihnu ning Saaremaa ja Hiiumaa vahel Sõru–Triigi liinil. Laevad on ette nähtud reisijate, autode ja lasti veoks mahutavusega kaks veoautot ja kuni 22 sõiduautot, maksimaalse reisijate arvuga 200 inimest. Laevale on hiljem võimalik paigaldada platvormtekk, mis mahutab lisaks 10 sõiduautot.

Laeva mõõtmed: pikkus 43,8 m, laius 12 m, süvis 2,7 m. Töökiirus saab täislastis olema 12 sõlme, peamasinate võimsus 2 x 1000 kW. Meeskonnas hakkab olema 5 inimest. Laev peab olema suuteline liikuma 45 cm paksuses silejääs kiirusega 2 sõlme.

Projekti rahastatakse täies mahus Euroopa Regionaalarengu Fondist. Laevad tellitakse projekti “Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine” raames.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Punnsilm
11 aastat tagasi

Ilselt tulb autokohti vähem sest suure osa hõlmavad varuosad ja tööriistad.

Mari
11 aastat tagasi

Rõhutan sõna “VÕI” esimeses lauses. Kuidas saab artikli pealkiri nii kindel olla?

Gen.
11 aastat tagasi

See on hea uudis,pääseb ämmale külla….