Lääne Elu paberleht 19. veebruaril

Madiken

madiken@le.ee

Täna tutvustas Vormsi perearst Madis Tiik telemeditsiini võimalusi saare perearstikabinetis. Foto: Arvo Tarmula
Täna tutvustas Vormsi perearst Madis Tiik telemeditsiini võimalusi saare perearstikabinetis. Foto: Arvo Tarmula

Teenetemärgi saab neli läänlast

Reedel antakse üle esimesed Läänemaa teenetemärgid, mille saavad Endel Vooremaa, Zemfira Tammik, Ülo Kalm ja Lehte Ilves.

Vooremaa, Kalm ja Ilves said tunnustusest teada alles Lääne Elu käest ja ei osanud emotsioone esimese hooga sõnadesse panna.

„Kui kuulsin, esmalt mõtlesin: kas ikka on tõsi, kas te ei eksi,” kirjeldas ka Zemfira Tammik esmast reaktsiooni.

Linn sai oksjonilt eriti hea saagi

Esimest korda internetioksjonil linnavara müünud Haapsalu linnavalitsus sai kahe korteri eest üle ootuste hea hinna ja kui tehingud on notari juures kinnitatud, võib linn mõelda lisaeelarve peale.

„Avariiolukorras, võiks öelda, et isegi elamiskõlbmatu,” kirjeldas Vikman 50 m² suurust korterit, mis läks müüki alghinnaga 15 000 eurot ning müüdi pärast pikemat rebimist ära hinnaga 35 000.

Nõva esimesena kiire liituja

Esimesena Läänemaal sidus Nõva vallavolikogu käimasolevad liitumisläbirääkimised sügiseste valimistega.

Nõva–suurune vald volikogu esimehe Kalle Saare sõnul ise toime ei tule.

Euroopa Liit sai uue eelarve

Eesti eesmärgid Euroopa Liidu seitsmeaastases eelarveperioodis said saavutatud, väidab Riigikantselei Euroopa Liidu infojuht Villu Känd Lääne Elu arvamusküljel.

Haapsalu põhikool on vaeslapse osas

Haapsalu linnavolikogu liige ja reformierakondlane Gert Virroja kirjutab, et linnajuhid keskenduvad riigigümnaasiumi kõrvalt liiga vähe Haapsalu põhikooli tulevikule.

Nõva loodab riigi raha eest põhikooli edasi pidada

Nõva vallavolikogu lükkas kooli vanema astme ja õpilaskodu sulgemise otsuse edasi ning loodab riigi toel kaks aastat kooli senisel kujul edasi pidada.

Haapsalu flötistid tulid koju kolme auhinnakohaga

Möödunud nädalal Loksal peetud konkursil “Parim noor instrumentalist 2013” võitis Piia Tomingas 12–13aastaste vanuserühmas esikoha, samas vanuserühmas tuli teiseks Susanna Ojamäe.

Noorimas, kuni 11aastaste vanuserühmas sai kolmanda koha Anna Maria Õun.

Muinsuskaitsetoetusi jagub vaid hädapärasteks töödeks

Muinsuskaitseamet eraldas Läänemaa mälestiste korraldamiseks küll mullusest pisut rohkem raha, kuid ikka jagub sellest vaid väike osa hädapäraste tööde tegemiseks.

Lastekodu on leidnud uue rütmi

Homme möödub kaks aastat Haapsalu väikelastekodu traagilisest põlengust. Selle aja jooksul on lastekodu läbi teinud suured muutused — vahetunud on nii nimi kui ka omanik, kolitud on peremajadesse ja põlenud hoone asemele kerkib uus tegevuskeskus.

Lugu saab lugeda siit.

Läänlased sõitsid Tartu maratoni

Tänavu läbis Tartu maratoni pikema maa ehk 63 kilomeetrit 5972 suusatajat, kelle hulgas oli ka 43 läänlast.

Mõnel, näiteks Horre Kruusil ja Raiki Bulakil oli Tartu maraton esimene. Teised on tõelised veteranid, näiteks 26 korda osalenud Mati Kallemets, 20 korda osalenud Juhan Lukk ja 19 korda osalenud Tarvi Viik.

Lõppesid jääraja Läänemaa meistri– ja karikavõistlused

Pühapäev jagas Läänemaa jääraja meistri– ja karikavõistlustel nii draamat kui ka õnne. Võistlema tuli 57 sõitjat, neist 33 läänlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments