Politsei hoiatab lotovõidusõnumite eest

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viimastel nädalatel on paljud inimesed saanud SMSe, millega teavitatakse väidetavast lotovõidust. Politsei soovitab selliseid teateid ignoreerida.

Paari-kolme nädala jooksul on politseile teada antud rohkem kui kolmekümnest juhtumist, kus inimestele on välismaise suunakoodiga numbrilt tulnud telefoni SMS lotovõidust ning palutakse ühendust võtta, kuigi sõnumi saaja ei ole enda teada ühelgi loosimisel osalenud.

Seni ei ole politseile teada antud ühestki juhtumist, kus keegi oleks sellele sõnumile vastanud ja ka mingit kahju kandnud. On ebaselge, kuidas täpselt võimalikud petturid sõnumile vastajaid petta üritavad, samuti ei ole praegu teada, kust võisid sõnumi saatjad saada adressaatide telefoninumbreid.

„Tegemist on tõenäoliselt nn Nigeeria kirjade tüüpi skeemiga, mille eesmärgiks on saada inimestega kontakti, et neilt siis suure kasumi lubadustega raha välja petta,“ ütles Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Roger Kumm. „Samuti on võimalik, et inimesi proovitakse suunata tasulistele numbritele helistama.“

Kummi sõnul on igal juhul kõige õigem selliseid sõnumeid lihtsalt ignoreerida. „Kui te ikka ei ole lotol osalenud, siis te ei saa ka lotovõitu saada,“ ütles Kumm.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz