Lääne Elu paberleht 27. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linna spordibaasidel tuleb võtta veekeskuse ostuks 900 000 eurot laenu. Foto: Helen Viispert

Läänlased olid Helsingi mardilaada peakangelased

Poolteist aastat ettevalmistustöid päädis nädalavahetusel sajakonna läänlase invasiooniga Helsingisse, kus tänavuse mardilaada teemamaakond oli Läänemaa. Kõige rohkem tõmbas rahvast Läänemaa juurtega kirjanik Sofi Oksanen.

Kodanikupäeva aumärk kahele läänlasele

Metsküla algkooli direktor Pille Kaisel ja Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula said eile Stenbocki majas peaministrilt kätte kodanikupäeva aumärgi. Üldse sai aumärgi 14 inimest.

Veekeskuse ostab omanikult välja Haapsalu Spordibaasid

Haapsalu linna spordibaasidel tuleb võtta veekeskuse ostuks 900 000 eurot laenu. Kümme aastat tagasi, mil veekeskust ehitama hakati, oli linnal laenulimiit täis ja linn ei saanud uut laenu võtta. Ehitaja tegi veekeskuse omal kulul valmis ja andis selle Haapsalu Linna Spordibaasidele kümneks aastaks rendile. See rendileping lõpeb tuleva aasta 5. märtsil. Linnavalitsus küsib volikogult luba, et Haapsalu Linna Spordibaasid võiks võtta laenu ja osta veekeskus välja. Laen ja intress kaetakse edaspidi linna eelarvest — sihtotstarbelist toetusena Spordibaasidele.

Kullamaa eelarve tuleb suurem

Kullamaa tuleva aasta eelarve on kümnendiku võrra suurem kui tänavune, kuid investeerimise asemel keskendub vald laenude tagasimaksmisele. Eelarves on tulu 1,123 miljonit eurot, see on 110 000 euro võrra rohkem kui tänavu. Suurem osa tulu kasvust on lootusel, et üksikisiku tulumaksu laekub niisama hästi, kui on laekunud tänavu.

Riigiteedel on kehtestatud sügisene massipiirang

Vihmane suvi ja sügis on muutnud maakonna teed selliseks, et suurele osale riigiteist on kehtestatud mootorsõidukite massipiirang 8 tonni.

Nordkalki kohtuasi jätkub veebruaris

Läinud neljapäeval Haapsalu kohtumajas peetud eelistungil otsustati, et Nordkalki ja Kurevere karjääri tegevjuhi kriminaalasi tuleb maakohtus arutamisele 26.–27. veebruaril ja 7. märtsil.

Kohaliku omaalgatuse programm jagas raha

Kohaliku omaalgatuse programmi (KOPi) sügisvoorust sai toetust 11 projekti, kokku oli taotlejaid 30 ringis. Kokku jagati välja üle 14 000 euro, taotletav summa kokku oli üle 40 000 euro.

Lõhutud hauaplaat Vanal kalmistul

Toimetuse poole pöördus eakas naine, kelle perekonna hauaplatsil Haapsalus Vanal kalmistul on lõhutud hauaplaat. Naine rääkis, et täpset lõhkumise aega ta ei tea, kuid arvatavasti on tegu tehtud 3. ja 8. novembri vahel.

Avalikkuse asümmeetriast

Ansipil saabub esimene aeg valitsusremondiks umbes märtsiks ja et valitsev koalitsioon jaguneb pariteetselt, on vaja vahetada vähemalt kaks ministrit, kirjutab kolumnist Peeter Olesk.

Kristjan Tiitsma tuli Eesti noortemeistriks

Eesti noorte meistrivõistlustelt laskmises 16aastastele tuli Läänemaale täiskomplekt medaleid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ridala
11 aastat tagasi

vald lubab jätkuvalt oma kruusateid raskeveokitel süüdimatult lõhkuda