Haapsallane Roger Tibar pälvis hea eeskuju preemia

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teiste seas pälvis hea eeskuju preemia haapsallane Roger Tibar (kõige parempoolsem). Foto: Liis Treimann/PM/Scanpix
Teiste seas pälvis hea eeskuju preemia haapsallane Roger Tibar (kõige parempoolsem). Foto: Liis Treimann/PM/Scanpix

Wiedemanni gümnaasiumi õpilane, Haapsalu noortevolikogu esimees ja tantsutrupi The Wild Ones treener Roger Tibar pälvis koos veel 16 noorega üle Eesti hea eeskuju preemia.

Noorte eeskujusid tunnustati eile Tallinnas rahvusooperis Estonia toimunud üheksandal noortekonverentsil “Lahe koolipäev”. Peapreemia, tiitel Hea eeskuju 2012 anti Eesti Skautide Ühingu liikmele Jakob Rosinale.

Roger Tibar ütles, et tunnustus tuli talle täieliku üllatusena. “Preemia tehtud pingutuste eest on motiveeriv ja paneb edasi tegutsema,” ütles ta.

Motiveerivaks nimetas Tibar ka noortekonverentsi, kus tuntud edukad inimesed, näiteks Allar Jõks ja Tõnis Mägi, rääkisid ajajuhtimisest ja sellest, kuidas nad on nii kaugele jõudnud: “Nad näitasid, et lähtekoht ei pea olema eriline, sa võid saada ka maalt riigi etteotsa.”

Tibar soovitas tulevikus kõigil noortel konverentsil osaleda. “Väärt kogemus,” ütles ta.

Üks Tibari preemiale esitajatest, noortevolikogu liige Janelle Koel ütles, et hea eeskuju konkursist kuuldes meenus talle esimesena just Roger.

“Ta on koolis edukas, osaleb aktiivselt meie kooli omavalitsuses, tegeleb väljaspool kooli saja asjaga korraga ega jäta seejuures midagi pooleli,” loetles Koel. “Selle kõige juures ei ole ta üleolev, vaid on alati lahke, abivalmis ja sõbralik,” lisas ta.

Premeeritu viimasteks tähelepanu pälvinud ettevõtmisteks on Haapsalu noorte huvikeskuse saali remontimise eestvedamine ja grafitipäeva korraldamine Haapsalu skate-pargi korrastamise toetuseks.

Noortekonverentsil “Lahe koolipäev” osales rohkem kui 700 noort üle Eesti. Läänemaalt sõitis Tallinna kahekorruselise bussi täis noori.

Eesti noorteühendused korraldavad hea eeskuju konkurssi viiendat aastat. Otsitakse koolinoori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime teisi kaasa haarata on muutnud kodukandi ja elukeskkonna paremaks.

Esitatud kandidaatidest kirjutatud lugusid hindas žürii Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ning ühiskonnategelaste osavõtul.

Premeeritud valiti välja 55 kandidaadi seast. Noored said auhinnaks reisi Rootsi ning Stockmanni ja Nõmme seikluspargi kinkekaardi, konkursi võitja sai rahalise preemia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments