Tarbija saab valida seitsme elektrimüüja vahel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Oma toodetega tuli turule uus elektrimüüja Elektrimüügi AS. Tarbijakeskses sõltumatus hinnavõrdlusportaalis Energiaturg.ee saab nüüd võrrelda seitsme elektrimüüja hinnapakette: 220 Energia, Eesti Energia, Eesti Gaas, Elektrimüügi AS, Elektrum, Imatra Elekter ning VKG Elektrivõrgud. Hinnapakette on praeguseks müüjate peale kokku 86 koos kõikvõimalike erinevate variatsioonidega.

Tähtajalisi, fikseeritud hinnaga pakette on võrdluses 39 ning tähtajatuid, muutuva hinnaga pakette on 30. Lisaks kajastab portaal 17 muud paketti, mida esialgu võrdlusesse lisatud ei ole, sest teised müüjad, kellega taolisi pakette võrrelda, samasuguseid pakette ei paku.

Sõltumatu hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel langetas nädala alguses elektripakettides hindu Eesti Energia, nüüd langetasid marginaale ka Eesti Gaas ja 220 Energia. Hinnapakettidega kursisolek nõuab tarbijate tähelepanu, sest muutused on sagedased.

Eesti Gaas muutis üleeile oma hinnakirja, jättes igale tarbimisgrupile alles ühetariifsed börsipaketid. 220 Energia langetas eile marginaali 220 Börsihinnaga paketis ja igakuise ettemaksuga börsihinnaga paketis 0,01 senti.

Konkurentsi tõttu on mitmel korral alanenud müüjate börsipakettide marginaalid. Fikseeritud hinnapakettidele avaldas mõju tarbijakaitseameti ja justiitsministeeriumi seisukoht tähtajaliste lepingute korralisel ülesütlemisel kodutarbijatelt leppetrahvi nõudmise ebaseaduslikkuse osas.

„Meie eesmärk on muuta elektripaketid võrreldavaks ning paketivalik tarbijale arusaadavaks ja lihtsaks. Elektrimüüjate pakettide hinnavõrdlus ja järjepidev jälgimine peaks tagama tarbija teadliku valiku,“ selgitas Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke.

Energiaturg.ee on sõltumatu ja tarbijakeskne elektripakettide hinnavõrdlusportaal, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes. Era- ja äritarbijatele mõeldud eesti-, vene- ja ingliskeelsesse portaali on kavas koondada kõigi elektrimüüjate pakkumised.

1. jaanuaril 2013 avaneb Eestis elektriturg, mis tähendab, et elektrihind muutub turupõhiseks ning majapidamised ja ettevõtted saavad valida endale nii sobiva elektrimüüja kui ka elektripaketi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments