Haapsalus tuleb teine TEDxi ühisvaatamine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Terve laupäeva saavad värsketest ideedest huvitatud veeta Haapsalus Kuke galeriis Tartus peetava TEDx-konverentsi ülekannet vaadates.

TEDx konverentsid on inspireeritud iga-aastasest Californias toimuvast TED – (Technology, Entertainment, Design) konverentsist, mille tunnuslauseks on „Ideas worth spreading“ („Ideed, mis väärivad jagamist“). Konverentsil astuvad oma uudsete ideedega üles silmapaistvad inimesed. TEDxTartu on iseseisvalt korraldatud kohalik üritus, mis järgib TEDi vaimu. X nimes näitabki, et tegemist ei ole ametlike TeDi korraldajate üritusega.

Selleaastasel TEDxTartu konverentsil esinevad kirjanik Jaan Kaplinski, vaimufilosoof Bruno Mölder, näitleja Jaak Prints, inimõiguste eestkõneleja Silver Meikar, keemik Rainer Küngas, insener Andres Juur, stand-up komöödia eestvedaja Louis Zezeran, ajaloolane Eva Piirimäe ja teised silmapaistvad inimesed, lubas Tartu TeDx-i eestvedaja Keiu Telve.

Üritus algab kell kümme ja kestab kella viieni. Selle sees on kaks kohvipausi ja üks tunniajaline lõuna. Esinejate järjekorra teevad korraldajad tavapäraselt teatavaks viimasel hetkel.

Haapsalus on TedXi ühisvaatamine teist korda, aasta tagasi nägi Tartu üritusest otseülekannet kultuurikeskuses. „Korraldajad pakkusid ise,” ütles Kuke galerii perenaine Aita Mölder.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments