Lääne Elu paberleht 25. oktoobril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu lastekodu möödunud aasta veebruaris põlenud hoone taastatakse endisel kujul. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu lastekodu möödunud aasta veebruaris põlenud hoone taastatakse endisel kujul. Foto: Arvo Tarmula

Lastekodu uus maja sai nurgakivi

Kolmapäeval pandi nurgakivi Haapsalu hoolekandekeskuse uuele majale, mis rajatakse möödunud aasta veebruaris tules hävinud Haapsalu väikelastekodu asemele.

Endisel kujul taastatav hoone peab valmima 1. aprilliks. Maja ligi tuhandel ruutmeetril alustavad tööd lastekodulaste tervise– ja tegevuskeskus, kriisiabikeskus, Vidruka kooli riiklikud toimetulekuklassid, erivajadustega laste lasteaiarühm ja hoolekandekeskuse kontor.

Narkokuritegusid avastati varasemast rohkem

Kuigi üldine kuritegevus Läänemaal väheneb, on sel aastal siin registreeritud varasemast mitu korda rohkem narkokuritegusid. Haapsalu kriminaaltalituse juhi Andrei Taratuhini sõnul näitab varasemast suurema hulga narkokuritegude avastamine politsei tõhusat tööd.

Nõva pangabussi ei saa

Swedbank vastas eitavalt Nõva vallavanema taotlusele panna Nõvale käima pangabuss. Pank leiab, et bussi kasutatavus Nõval ei vastaks ootustele ja sellise koormuse juures ei näe pank võimalust pangabussi käima panna.

Soomlased Läänemaal

Läänemaad väisab aastas umbes 60 600 soomlast, neist umbes 250 töötab või elab Läänemaal alaliselt, selgub Tartu ülikooli geograafiaosakonna mobiilpositsioneeringu uuringust. Kõigist Eestit külastavaist soomlastest käib Läänemaalt läbi 3,8 protsenti. Sellega on Läänemaa Eesti maakondadest külastatavuselt viiendal kohal Harju-, Pärnu-, Tartu- ja Saaremaa järel.

Suuri teeremonte ei tule

Tuleval aastal saab arvestada umbes niisama suure teeremondirahaga kui tänavu, mis tähendab, et teid saab remontida üsna vähe.

Õnnepalust ja “Mandalast”

Ajakirjanik ja kirjanik Kaie Ilves on võtnud arvustada Tõnu Õnnepalu romaani “Mandala”.

Läänlased perepeol

Reede õhtul osaleb „Perepeo” saates Lihulast pärit Üksväravate perekond. Seitsmest musikaalsest õest-vennast astub saates üles kaks õde – Eike Üksvärav ja Elen Gill – ning nende 15aastased tütred Karmel ja Evelin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments