Lääne Elu paberleht 16. oktoobril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula

Arstide streik laieneb kaheks päevaks Läänemaale

Teisipäeval ja kolmapäeval jäävad Läänemaa haiglas ära eriarstide vastuvõtud, sest tervishoiutöötajate streik jõudis Läänemaale. Edasi lükatakse ka plaanilised radioloogilised vastuvõtud, näiteks röntgen– ja ultraheliuuringud. Ära ei jää erakorralised, laste, rasedate ja tagasi kutsutute vastuvõtud. Töötab erakorralise meditsiini osakond.

Arste, keda streik puudutab, on Läänemaa haiglas kümmekond.

Morobell on edukaim ettevõte Läänemaal

Läänemaa 2011. aasta edukaim ettevõte on merekalapüügi, värske ja külmutatud kala ning kalatoodete müügiga tegelev Morobell. 15 aastat tagasi ühe rendilaevaga alustanud ettevõttele kuulus mullu seitse kalalaeva. Morobell püüab räime ja kilu Läänemerel ning Botnia lahel, ekspordib kala Venemaale ja Ukrainasse, aga ka Taani ja Soome.

Aastaga on edetabelis kõige rohkem, tervelt 43 kohta tõusnud Movek Grupp. 2000. aastal asutatud ettevõte tegeleb kütte– ja kliimaseadmete paigalduse ning puhastusvahendite tootmisega.

Edetabeli üks suuremaid tõusjaid on ka Kõmsil tegutsev traaditööstusettevõte K.Met.

Maksuamet kontrollis taastusravihaigla ehitajaid

Maksuamet leidis läinud nädalal Haapsalu taastusravihaigla ehitajaid  kontrollides, et peaaegu poolte töötajate eest ei ole tööandjad makse arvestanud ja kuus äriühingut maksis töötajaile vaid 400eurost palka. Maksuamet peab nüüd välja selgitama, kas tegemist on ümbrikupalga maksmisega.

Dirhami sadamasse tuli jaht kahe piiririkkujaga

Oktoobri alguses avastati Dirhami sadamas ja saadeti Eestist välja kaks välismaalaste seaduse rikkujat.

2. oktoobril Dirhami sadamasse sõitnud jahi pardal oli kaheksa Vene Föderatsiooni kodanikku, kellest kaks rikkusid välismaalaste seadust — ühel oli viisa kehtetu ja teisel oli Eestis lubatud viibimise aeg ületatud.

Dirhamisse tuli jaht Tallinnast, et sõita edasi teistesse riikidesse.

Kullamaa mälestas oma suurmeest

Kullamaal avati mälestuskivi Teenuselt pärit kunstnikule ja rahvakultuurikogujale Friedrich Ludwig Maydellile.
1795 sündinud Maydelli mälestuskivi on viies, mis Kullamaa rahvas on oma suurmeestele püstitanud. Need viis meest ei ole tähtsad mitte ainult Kullamaale, vaid tervele Eestile ja isegi maailmale.

Firmaliiga võitjad on selgunud

Tänavuse firmaliigas võitis Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus, teiseks tuli Airon–Kergejõustikuklubi ja kolmandaks Haapsalu Linna Spordibaasid. Firmaliigas võisteldi 15 alal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments