PKC Eesti võitis Eesti ettevõtluse aastaauhinna

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) väljaantava „Ettevõtluse auhind 2012“ peavõitjaks pärjati täna õhtul PKC Eesti AS, mille tehased Haapsalus ja Keilas annavad tööd 1100 inimesele.

Veoauto- ja elektroonikatööstustele juhtmeköidiseid valmistavat PKC Eesti ASi valis žürii esmalt aasta välisinvestoriks.

Aasta alustajaks kuulutati mobiilirakenduste tootja Creative Mobile OÜ, kelle populaarset mängu Basketball Shots 3D on alla laaditud enam kui 7,4 mln korda, mis teeb sellest ühe menukama Androidil põhineva mobiilimängu.

Tänavuseks aasta eksportööriks sai Molycorp Silmet OÜ, kes on Euroopa üks suuremaid haruldaste metallide ja muldmetallide tootjaid.

Turismi uuendaja tiitliga pärjati Vihula mõisa puhkeküla (Vihula Manor Hospitality OÜ), mis on arendanud 16. sajandist pärit mõisakompleksi kaasaegsete mugavustega puhkekohaks.

Nende nelja kategooria võitja seast selgitati välja „Ettevõtluse auhind 2012“ laureaat PKC Eesti AS.

EASi juhatuse esimehe Ülari Alametsa sõnul on Ettevõtluse Auhinna konkurss kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele, kus edukaks osutuvad need firmad, kelle jõupingutused on kestnud aastaid. “ Iga aednik teab, et kõige keerulisem on alustada – heas usus külvatud seemned võivad kiduma jääda ning loodetud saak kujuneda tagasihoidlikuks,“ kõneles Alamets ettevõtjatele suunatud kõnes. „Meie kultuur ei ole ebaõnnestujate suhtes just ülemäära toetav ja mõistev olnud. Usun, et tegelikult on kasu ka ärilistest luhtumistest – iga ebaõnnestumine võib olla õppetund, kui sellest õppida,” nentis ta samas.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman tänas kõiki konkurentsivõime edetabelis osalejaid ning nentis, et kümnendat korda koostatav konkurentsivõime edetabel on kujunenud kestvaks traditsiooniks ja jagatavad auhinnad väärikaks tunnustuseks.

„Täitunud on kümnes aasta, kui ettevõtjaid ühtse ja rahvusvaheliselt tunnustatud metoodika järgi kõrvutame. Toome esile ja tunnustame edukamaid ja seame neid teistele eeskujuks. On rõõm tõdeda, et osaleda soovijaid oli sel aastal märksa rohkem kui viimastel kordadel,“ rõõmustas Luman.

Konkurentsivõimelisimaks tööstus- ja energeetikaettevõtteks tuli tänavu Eesti Energia AS, jaekaubanduse valdkonna võitja oli Tallinna Kaubamaja AS, hulgikaubanduse võitja Orlen Eesti OÜ, konkurentsivõimelisimaks toiduainetööstuseks joogitootja AS A. Le Coq ning turismiettevõtteks OÜ GoAdventure. Side, kommunikatsiooni ja IT vallas oli võitja AS EMT, ehituse vallas Merko Ehitus AS, arhitektuuris ja projekteerimises Esplan OÜ, äriteeninduse ja kinnisvara valdkonnas Riigi Kinnisvara AS, finantsvahenduse kategoorias Swedbank AS, teenindusettevõtete seas Trustcorp OÜ, transpordi ja logistika alal Tallinna Sadama AS ning väike- ja keskmiste ettevõtete lõikes Norpe Eesti OÜ. Kõige mitmekülgsemalt konkurentsivõimelisima ettevõtte tiitliga pärjati Santa Monica Networks Group OÜ.

Konkursi Ettevõtluse Auhind eesmärk on jagada riigipoolset tunnustust edukatele ettevõtetele ja tõsta ettevõtlusteadlikkust. Auhinnakategooriate parimad valisid eri valdkondade eksperdid, peaauhinna võitja aga kõrgetasemeline žürii majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi juhtimisel.

Konkurentsivõime Edetabeli koostamise eesmärgiks on välja selgitada kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted, pakkuda firmadele võimalust võrrelda end teiste omasugustega ning hinnata Eesti ettevõtete edukust, tulemuslikkust ja jätkusuutlikkust. Konkurentsivõime edetabel koostatakse üldedetabelina, väike- ja keskmise suurusega ettevõtete arvestuses ning tegevusalade kaupa 13 kategoorias.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments