Maavanem tutvus Ridala vallaga

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Maavanem Innar Mäesalu tegi eile ringkäigu Ridala vallas.

„Lubasin, et näitan ainult kitsaskohti,” ütles Ridala vallavanem Toomas Schmidt.

Maavanem käis Puise sadamas ja põikas sisse Kiidevasse, külastas Ridala põhikooli ja lasteaeda, halvas seisukorras Panga spordisaali, investeeringuootel Uuemõisa algkooli ja lasteaeda.

„Meil on praegu kolm nõrka kohta: mõis, spordihoone ja teed,” ütles Schmidt. „Oleme palju ehitanud, aga kõike korraga ei jõua.”

Maavanem tunnistas, et Ridala vallast jäi talle hea mulje. Ta kiitis valla kaht kooli ja mõlemat lasteaeda.

„Nii ilus kool ei tohiks küll tühjaks jääda,” ütles Mäesalu Ridala kooli kohta ja lisas, et ei kõhkleks panemast oma last mõnda Ridala lasteaeda. „Lasteaiad on ka väga ilusad.”

Vallavanemalt kuuldud muredest nimetas maavanem Herjava suvilakooperatiivide teid, mis on praegu elamumaana kirjas ja vald ei saa neid hooldada, ning piiriõgvendamise vajadust Haapsaluga. Praegu on piir kohati ebaloogiline, teeb üle tee imelikke siksakke.

„Ridala on üks elujõulisemaid valdu Läänemaal,” hindas Mäesalu.

Järgmisena lubas Mäesalu külastada Noarootsi valda. Käimata on tal veel Vormsis, Martnas ja Taeblas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
asehaldur
11 aastat tagasi

peab koloonias ellu viima emamaa poliitikat

Mnjahile
11 aastat tagasi

Sind lugedes jääb mulje, et maavanema ülesanne on istuda oma kabinetis ja mitte käia ning tutvuda omavalitsuste probleemidega kohapeal? Ja siis on sul jälle mõne aja pärast aega irisemiseks…Hakka tööle, aga ära muudkui vingu…

mnjah
11 aastat tagasi
Reply to  Mnjahile

kui sa ei mõista utreeritul kujul minu väljaütlemist, siis julgen küll arvata, et tekstist arusaamisega on sul tõsiseid raskusi. selline tegevus, mida kultiveerib uus maavanem ei vii mitte kuhugi ega too kaasa reaalseid tulemusi ja see oli jutu mõte. samas tänan ettepanekute eest ja ma töötan ka praegu hoolega:) sina aga mine hari ennast ja saa vaimult suureks, sest siis tekib ka oskus terasid sõkaldest eraldada ning teksti mõista:):)

Mnjahile
11 aastat tagasi

Oled elule jalgu jäänud. Öeldakse, et oma silm on kuningas ja kui sa oled kas kohalik või kes iganes tugitoolis istudes sa protsesse juhtida ei saa- tuleb olla elu keskmes. Sinule teadmiseks, et ka inimesed tahavad aeg-ajalt oma juhte näha.

mnjah
11 aastat tagasi
Reply to  Mnjahile

kas sa teed nalja või arvadki, et kui potjomkinlust teha, siis ongi see õige:)? maavanem võiks tegeleda ikka asjakohaste asjadega ning kohaliku omavalitsuse juhtimine ja elu korraldamine tema ülesanne küll ei ole! alustagu sellest, et parendab eluolu Läänemaal, et rahvas ei lahkuks ning arendagu ettevõtlust tervikuna Läänemaal ja selleks peaks ta riigi tasemel täitevvõimuga suhtlema või kasvõi targemate rahvastiku- ja majandusteadlastega:) ma võiks Läänemaa iga valla suuremad probleemid siin peast ette lugeda elamata Haapsalu või Läänemaal, kas see aitaks?

tutvun :)
11 aastat tagasi

päris hea huumor..

mnjah
11 aastat tagasi

oleks maavanemaks pandud kohalik, ei oleks vaja teha lollusi ning tutvuda juba teadaolevate asjadega:)