Detailplaneeringu avalik väljapanek

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula vallavolikogu võttis 27. augusti otsusega nr 29 vastu Rumba külas asuva 4,5 ha suuruse Mari kinnistu (katastritunnus 41103:002:0249) detailplaneeringu.
Planeeritav ala asub Käntu–Kastja hoiualal Vigala ja Velise jõe kaldal ning sellel asub endise Rumba karjalauda hoone. Planeeringuga nähakse ette 4,5 ha suuruse Mari maaüksuse jagamine 3 maaüksuseks ning määratakse kindlaks juurdepääsutee asukoht, maaüksuste sihtotstarbed, ehitusala, hoonestusõigus, liikluskorraldus, servituudid, tehnovõrkude ja –rajatiste asukohad seoses 3 elamu ja elamute juurde kuuluvate abihoonete ehitusega.
Lihula vallavalitsus otsustas 21.02.2007. a korraldusega nr 97 mitte algatada Mari kinnistu detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilist hindamist, sest Mari kinnistu jagamine ja kavandatavate elamute ehitamine endise karjalauda asemele ei too kaasa olulist keskkonnamõju Käntu–Kastja hoiualale.
Detailplaneeringuga tehakse ettepanek Lihula valla üldplaneeringu muutmiseks — arvata eraomandis olev Mari kinnistu välja Lihula valla munitsipaalmaaks reserveeritud maaüksuste nimekirjast ning Käntu–Kastja hoiuala kaitserežiimist tulenevalt eemaldada transpordimaa reserveeringute loetelust Rumba külas Vigala jõe kallastel asuvad Vana tee, Mõisa tee ja Rumba veski tee koos koolmekohaga.
Planeeringu avalik väljapanek on 17. septembrist 14. oktoobrini Lihula vallamajas (Jaama 1, Lihula) ning Lihula valla koduleheküljel http://www.lihula.ee. Vastuväiteid ja ettepanekuid saab esitada kirjalikult 14. oktoobrini aadressil Lihula vallavalitsus, Jaama 1, 90302 Lihula, Läänemaa, või vallavalitsus@lihula.ee.

Lihula vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments