0

11. august: Meie ja nemad

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa turism on suurtest naabritest tagasihoidlikum, aga mõnevõrra stabiilsem, sest on orienteeritud n-ö mitmekülgsemale publikule.
Saare- ja Pärnumaa eripära on tugev orienteeritus turismile. Lääne- ja Hiiumaal ööbijate arv annab kokku vaid kaks kolmandikku Saaremaal ööbinute hulgast ja Pärnumaaga ei tasu ennast võrdlema hakatagi.

Läänemaa seevastu pakub võõrale mitmekülgsemat huvi kui tugevasti puhkuse poole kaldu Pärnu- või Hiiumaa. Positiivne on, et Läänemaal jaguneb ööbijate hulk võrdsemalt puhkajate, tööasjus tulnute, sportlaste jts vahel. See tagab majutuskohtadele stabiilsema töö aasta ringi. Kui näiteks Hiiu-, Saare- ja Pärnumaal valitseb talvel majutuskohtades vaikus ja ööbijate hulk mitmekordistub mais-juunis, siis Läänemaal nii suuri hüppeid ei ole. Seetõttu ei pea talveks ka väga palju kohti kinni panema. Saaremaal oli näiteks jaanuaris lahti 76 majutuskohta, juunis 167; Hiiumaal vastavalt 24 ja 46, Pärnumaal 79 ja 130, Läänemaal 37 ja 54.

Et aga kõikjal Eestis on majutuskohti siiski palju rohkem kui ööbijaid, tuleb ellujäämise nimel kõvasti pingutada. Lääne- ja Hiiumaal tuleb olla erakordselt nutikas, sest turist tahab siin iseäranis väikese tasu eest öömaja leida.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz