Virtsus uppus kalale läinud mees

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee


Täna pärastlõunal leiti Virtsu kandis uppununa eile õhtul kaduma jäänud 1954. aastal sündinud mees.

Täna kell 14.43 kutsuti Lihula päästekomando päästjad Läänemaale Virtsu alevikku Vanasadamasse politseile appi otsima eelmisel õhtul merel kaduma jäänud inimest, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

“Helistaja teate järgi oli meesterahvas läinud eile kalastama ning jäi kadunuks. Kuna mehe paat leiti täna hommikul, oli helistajal alust arvata, et merele läinud inimene on uppunud,” vahendas pressiesindaja.

Piirivalve kaater, paat ja vabatahtliku reservpäästerühma paat alustasid koos Lihula päästekomandoga otsinguid. Ligikaudu poolteist tundi hiljem leidis vabatahtlike paat meesterahva surnukeha Vanasadama lähedalt kaldalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
njh
11 aastat tagasi

aga ega see vaidlemine seda inimest tagasi ikka ei too.. kaastunded

vabatahtlik
11 aastat tagasi

Georgil on 100% õigus!

vabatahtluse pooldaja
11 aastat tagasi

tglt võiks kõik selle muidusööjate kamba lahti lasta. vabatahtlikud saavad ilusasti selle tööga hakkama, mille eest riik oma ametnikke palgal hoiab. tublid poisid!

Georg
11 aastat tagasi

Vabatahtlikus on kindlasti äraütlemata tore asi aga keda sa muidusööjate kamba all silmas pead? Kui reaalset tööd tegevaid piirivalvureid ja päästjaid, siis on see küll alatu käitumine nende inimeste suhtes. Ja sellistes valdkondades professionaalid vabatahtlikega asendada, no see on sul küll “pisut” ülepakutud. Ma arvan, et vabatahtlike tegevus saab pakkuda lisavõimekust, mitte aga asendust.
PS! Olen ise ka vabatahtlik.

vabatahtluse pooldaja
11 aastat tagasi
Reply to  Georg

Artiklist selgub, et Lihula päästjatel ei olnud isegi paati! Milleks sellist komandot siis pidada, tekib küsimus. Ja kes hukkunu leidsid… vabatahtlikud ju.
Ja vabatahtlikuse alusel toimib see süsteem ju mujal euroopas, miks meil siis teisiti?

Georg
11 aastat tagasi

“Lihula päästjatel polnud isegi paati!”
Ja see teeb neist kohe muiduleivasööjate kamba, ning Lihula komando tuleb sulgeda?
Kui Sa oled ise vabatahtlik, siis lõpeta see kiilu tagumine vabatahtlike ja elukutseliste vahele.
Esialgu ikka käsikäes ja teineteist toetades. See, et merepäästega ainult vabatahtlikud hakkama saavad on pisut utoopia.
PS! Võib olla eksin aga kas merepääste pole mitte PPA ülesanne (vastavalt siis ka merekõlbulike sõidukite omamine) ja siseveekogud päästeka oma.

vabatahtluse pooldaja
11 aastat tagasi
Reply to  Georg

Keegi ei löö kellegi vahele kiilu! Aga elu näitab, et vabatahtlikud võtavad need funktsioonid üle (vabandan kui kellegi tundeid riivan), see on kogu maailmas nii. Ja riigil on vabatahtlikke odavam ülal pidada ning merepäästes on nad juba praegu oma koolitustasemega väga heal järjel, paremal kui kutselised päästjad ja võib olla ka piirivalve.

teadja
11 aastat tagasi

kadunut ei leidnud piirivalve paat vaid vabatahtlikud kuhu peale oli läinud ka üks piirivalvur.

ou
11 aastat tagasi
Reply to  teadja

nu nii kirjutataksegi ju:::Ligikaudu poolteist tundi hiljem leidis vabatahtlike paat meesterahva surnukeha