Lihulas algavad neljandad muusikapäevad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

IV Klassikalise muusika festival Lihula muusikapäevad toimub Lihula linnas 12.-15. juulil 2012. Kavas on neli kontserti, kus esinevad peamiselt Järvi perekonna muusikud.

Festivali esimesel päeval toimub avakontsert „Fantaasia“ Lihula Kunstide Maja saalis, kus kõlab klaveri- ja tšellomuusika Mihkel Järvi ja Marius Järvi esituses. Ettekandele tuleb lisaks Mozarti ja Beethoveni teostele ka Edvard Griegi sonaat tšellole ja klaverile, teatas Lihula muusikapäevade korraldaja Mihkel Järvi.

Juba traditsiooniks saanud öökontsert on seekord hispaania-teemaline ning kannab nime „Malagueña“. Lihula mõisa küünaldega valgustatud saalis saab maitsta hispaania veini ja kuulda meeleolukat hispaania muusikat, esitajateks Miina Järvi, viiul, Madis Järvi, vioola, tšellistid Teet Järvi ja Marius Järvi. Kitarrimuusikat pakub Kristo Käo.

Kontserdil „Ballaad“ saab nautida nii klassikalist kui ka kerget muusikat Raimond Valgre lauludega. Laulab Elizabeth Paavel, teda saadab keelpillikvartett, koosseisus Miina Järvi, Martin Järvi, Madis Järvi ja Teet Järvi. Üles astuvad ka Karin Karutoom, metsasarv, Marius Järvi, tšello ja Mari Järvi, klaver.

Lõppkontsert „Meditatsioon“ toimub Lihula Eliisabeti kirikus. Esmakordselt festivali ajaloos saab publik kuulda harfimängu, seda Liis Viira esituses. Temaga koos astuvad üles sopran Elizabeth Paavel, viiuldaja Miina Järvi ja tšellist Marius Järvi. Ettekandele tuleb ka haruldane Nikolai Rimski-Korsakovi keelpillisekstett, koosseisus Miina Järvi, Martin Järvi, Madis Järvi, Teresa Järve, Teet Järvi ja Marius Järvi.

Muusikapäevade toimumispaigaks on valitud Lihula, sest korraldajate emapoolsed vanavanemad on pärit just Lihulast. Isapoolne suguvõsa koosneb peamiselt muusikutest, kuhu kuulub ka maailmakuulus dirigent Neeme Järvi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments