Haapsallanna annab lastele ja noortele tasuta tantsutunde

Madiken

madiken@le.ee

Keity Pook. Foto: erakogu.

Haapsallanna Keity Pook (20) annab lastele ja noortele juulis kuuel korral tasuta tantsutunde.

Tantsuõpitoad on kõigile 9-17 aastastele huvilistele. Ilusate ilmadega toimuvad tunnid Promenaadi tantsupaviljonis, vihma korral Haapsalu kultuurikeskuses.

Pook rääkis, et õpitakse erinevaid tantsustiile, peamiselt vaba– ja loovtantsu.

Ta pidas võimalikuks, et kursuse jooksul õpitust valmib tants, millega esinetakse Valge Daami päevadel. “Sada protsenti ei saa öelda, sest me mängime ja teeme muid asju ka — ei saa drillida ainult ühte tantsu,” ütles Pook.

Kultuurimaja direktori Gülnar Murumäe sõnul on tantsutundide eesmärk pakkuda linna lastele ja noortele suve ajal tegevust ja füüsilist liikumist. Ka Pook ütles, et tunnid on linnalastele, kes suvel maale või laagrisse ei lähe, et ka neil tegevust oleks. Ta lisas, et sellesarnaseid tantsuüritusi Haapsalus eriti ei toimu.

“Kõiki lapsi ootan — eeloskusi pole vaja,” sõnas Pook.

Gülnar Murumäe sõnul tuli mõte noortele tantsutunde korraldada tegelikult kevadel Viljandi kultuuriakadeemia lõpetanud haapsallannal Marika Matveil.

“Oleme hädas, et meie noored ei tule tagasi,” ütles Murumägi. “Marika rääkis, et kultuuriakadeemia esimese kursuse lõpetas selline tüdruk nagu Keity, kes tahaks midagi teha.”

Murumägi läks ideega kohe kaasa ja kirjutas kultuurkapitalile ja hasartmängumaksu nõukogule rahataotlused. Mõlemad otsustasid projekti toetada 300 euroga. “Seal hulgas on turundus, transport, töötasu,” lisas Murumägi.

Esimene kokkusaamine on  teisipäeval 17. juulil Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis, 9-13 aastastele kell 12 ja 14-17 aastastele kell 14.

Keity Pook on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti tudeng. Enne ülikooli juhendas ta kolm aastat Haapsalu tantsukooli T-Stuudio lapsi ja noori.

“Suvi tantsib” õpitoad:

17. juulil    12/14
18. juulil    12/14

24. juulil    12/14
25. juulil    12/14

31. juulil    12/14
1. augustil   12/14

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments