Toidupank kolis Jalaka tänavale

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Linnavalitsus rentis Haapsalu toidupangale Jalaka 1a–38 keldrikorruse ruumid.

„Kolime Uuemõisast kesklinna. Asukoht on super ja et üüri maksma ei pea, suuri kulusid ei ole,” ütles Haapsalu toidupanga projektijuht Terje Marie Vihur. Uues kohas hakkab asuma ka toidupanga kontor.

Ainuke halb asi on keldrikorrus, sinna on suuri toidukoguseid raske viia, ütles Vihur.

Haapsalu toidupank on tegutsenud aasta aega, igal nädalal saab nende kaudu leiva lauale umbes 40 peret. Toidupangas tegutseb pidevalt 5–6 inimest, teised on liitunud suuremate kampaaniate ajal.

Toidupakke jagatakse kümne kaupa igal teisipäeval ja neljapäeval sotsiaalmajas. Neid jagatakse ka sotsiaalmaja turvakodu ja Läänemaa puuetega inimeste koja kaudu, ütles Vihur. Toitu tallele ei panda — kõik, mis käes, läheb jagamisele. Kui mõni pere jagamise ajaks kohapeale ei tule, jagatakse ülejääv toit sotsiaalmaja turvakodus elavate inimeste vahel.

„Et ettevõtmine on üsna uus, siis täielikku kindlustunnet ei ole veel kujunenud. Ühel päeval võib olla rohkem toitu jagada, teisel päeval vähem,” ütles Vihur.

Kuigi suuremad annetused tulevad kaubanduskeskustelt, on haapsallastelt oodatud ka kõikvõimalikud aiasaadused.
„Meile on antud kartuleid, näiteks kuu aega tagasi saime lausa 20 kotti — see oli vägev!” ütles Vihur. Ka rabarberid, kurgid, tomatid ja kõik muu, mida peenralt leida võib ning üle jääb, võib Haapsalu toidupanka tuua.

Vihur pani haapsallastele südamele, et kui mõni toit hakkab  säilivust kaotama ja seda ei jõua ära tarvitada, võiks selle kohe toidupanka tuua. Poekaubast on suurim vajadus õli, suhkru, pudruhelveste ja lastetoitude järele.

Kõigil, kes tahavad toidupanga töös vabatahtlikuna kaasa lüüa, palutakse helistada Terje Marie Vihuri telefonil 5551 0135. Kes soovib annetada või kes vajab toidupanga abi, võivad helistada toidupanga numbril 5562 0095 (Erna–Mare Saar).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments