Okase klubi hooaeg oli üle aegade edukaim

Lehte Ilves

lehte@le.ee

16. mail toimusid Nõval maakonna meistrivõistlused. Pildil klassi N16 esikolmik. Foto: Mati Kallemets
16. mail toimusid Nõval maakonna meistrivõistlused. Pildil klassi N16 esikolmik. Foto: Mati Kallemets

Orienteerumisklubi Okas kevadhooaja kolmapäevakud olid tänavu erakordselt osavõturohked, eriti palju on juurde tulnud kooliõpilasi.

„Tallinna esmaspäevakuil on niisama palju rahvast kui meil,” ütles Okase klubi juhatuse liige Maarika Leht. Kõige osavõturohkem võistlusklass on 12aastastel, kus on poisse ja tüdrukuid 60 ringis, kummaski umbes 30 last.

Varem andis põhiosa noortest orienteerujaist Martna kool, kus Mati Kallemetsa juhendusel tegutseb mitu aastat orienteerumisring. Tänavu lisandus Metsküla kool, kus lapsi juhendab Pille Kaisel. Metsküla lapsed, kuigi alles uustulnukad, on juba saavutanud häid tulemusi. Näiteks 11aastane Eliise Lepp tuli N16 klassis Läänemaa meistriks.

Märt Järviku juhendusel tegutseb sellest kevadest orienteerumisring Uuemõisa koolis ja igal päevakul on nüüd olnud 15–20 Uuemõisa õpilast, ütles Maarika Leht.

Kõige populaarsem ja suurema osavõtuga on aga hoopis nöörirada, selle raja on kevadhooajal läbinud üle 70 lapse. Nöörirada on mõeldud kuni kümneaastastele, aga noorimad läbivad selle ema–isa kukil või käekõrval.

„Orienteerumine on perekondlik tegevus,” ütles Okase klubi juhatuse esimees Reimo Reimer. „Kui vanemad tegelevad sellega, võetakse lapsed ka maast-madalast kaasa.”

Kõige hõredam, alla kümne on osavõtt 14–18aastaste seas. Stabiilselt 15–20 osavõtjat on vanuseklassides 21 ja 40.

Kolmapäevakutele sõitis Haapsalust tasuta buss, mis käib ka sügishooaja kolmapäevakuil, selleks sai klubi hasartmängumaksu nõukogult raha, ütles Leht. Kohaliku omaalgatuse programmist sai Okase klubi raha 3 x 6 m telgi ning  printeri muretsemiseks. Nüüd on korraldajail ja osalejail vihma eest peavari, ka arvuti ja printer on ilma eest kaitstud. Printer on kaartide paljundamiseks, muidu pidi klubi neid Tallinnast juurde tellima.

Kevadhooaeg algas 11. aprillil Haapsalus, üldse korraldas klubi üheksa päevakut. Hooaeg lõppes 6. juunil Tuksis, kus pärast võistlust jäid klubi liikmed ja osalejad veel arutama, kuidas klubi tegevust elavdada, ütles Reimo Reimer. Reimeri sõnul on sel kevadel klubi liikmeskond kasvanud kümmekonna inimese võrra.

Suvel on paus, sügishooaeg algab 22. augustil päevakuga Kaasiku–Marimetsas. 25. augustil on aga Haapsalu vanalinnas Eesti meistrivõistlused sprindis, samal ööl peetakse Dirhamis Eesti meistrivõistlused öises orienteerumises. Hooaeg lõpeb 12. septembril Paralepas.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments