Haapsalu kultuurimajas räägitakse täna koduvägivallast

Madiken

madiken@le.ee

Aasta sotsiaaltöötaja on Haapsalu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Eve Lemmsalu. Foto: Arvo Tarmula
Üks ettekandjatest oli linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Eve Lemmsalu. Foto: Arvo Tarmula

Täna arutlevad 40 väliskülalist ja 60 eestlast Haapsalu kultuurikeskuses naiste vastu suunatud koduvägivalla üle.

„Eesmärk on jagada sõpruslinnade kogemusi perevägivallaga tegelemisel,“ ütles konverentsi Rootsi–poolne korraldaja Johanna Helles. Tema sõnul on konverents Eestile tähtis, sest vägivallaohvreid on igal pool palju, aga Eesti on nendega tõsiselt tegelnud alles lühikest aega. Põhjamaadel on sel alal kauane töökogemus.

Kai Krabo, konverentsi Haapsalu–poolne korraldaja Läänemaa arenduskeskusest kinnitas samuti, et Haapsalu ja Eesti on programmis õpipoisi rollis.

Konverentsil ettekande teinud Riho Rahuoja sotsiaalministeeriumist ja Laidi Surva justiitsministeeriumist rääkisid koduvägivallast Eestis. Inga Mikiver kõneles Tallinna Naiste Kriisiabi kogemustest.

Väliskülalised tutvustasid vägivallavastast tööd oma kodupaigas, rääkisid eakate vastu suunatud vägivallast, etnilistest probleemidest, mustlastest naiste varjupaikades, koduvägivalla ennetamisest ja mitmesuguste organisatsioonide omavahelisest koostööst.

Konverents sai teoks omavahel sõpruslinnasidemete kaudu seotud Haninge (Rootsi), Haapsalu (Eesti), Pargase (Soome), Formia (Itaalia) ja Ishøj (Taani) ühise koduvägivalla vastase koostööprojekti raames. Projekti rahastab Kodanike Euroopa programm. Järgmise aasta lõpuni kestva projekti jooksul kohtuvad linnade esindajad igas riigis, et ühiselt arutleda koduvägivalla erinevate vormingute üle. Haapsalu kohtumise teemaks valiti naiste vastu suunatud vägivald.

Pikemalt saab konverentsist lugeda Lääne Elu laupäevases paberväljaandes.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments