Haapsallane taaselustab Häädemeeste mineraalvee

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Reedel avab keskkonnaminister Keit Pentus Häädemeestel uue mineraalvee villimise tehase.

Nime „Häädemeeste vesi” kandev looduslik mineraalvesi ammutatakse Eesti sügavaimast, üle 600 m sügavusest puurkaevust. Vett hakkab tootma Keisri Köök OÜ.
Ettevõtte juhi, Haapsalu ärimehe Alar Kullisoni (pildil) sõnul on tootmisse investeeritud 1,5 miljonit eurot, millest u 300 000 eurot on PRIA toetus. Uues tehases saab tööd 5 inimest.

Häädemeestel puuris viimati mineraalvett Pärnu õlletehas 1980ndail, eestlased peaksid mäletama Ikla ja Häädemeeste vett. „Minu jaoks on tegemist nõukogudeaegse nostalgiatootega nii nagu Kellukese limonaadki,” ütles Kullison.

Kui Pärnu õlletehas villis Häädemeeste vett õlletehases, siis Keisri Köök on rajanud vana puurkaevu juurde uue tehase. „Selleks et saada nimetus „looduslik mineraalvesi”, tuleb seaduse kohaselt villida allikal,” ütles Kullison.
Praegu on Eestis kohalikest mineraalvetest müügil ainult Värskas puuritav mineraalvesi. Kullison rääkis, et Häädemeeste vee maitse on Värska omast soolasem, sest mineraalainete sisaldus on suurem.

Keisri Köögi pressiesindaja Aive Hiiepuu ütles, et Häädemeeste vett villitakse spetsiaalselt disainitud saledaisse 0,5– ja 1–liitristesse plastpudelitesse, millesse on pressitud nimetus „Häädemeeste”. Toote lõpliku hinna määrab edasimüüja, aga ilmselt hakkab uus vesi maksma üks euro liiter, sõnas Hiiepuu. Kullison arvas, et vesi jõuab müügile mai lõpus või juuni alguses.
Häädemeeste mineraalvesi

Mineraalvesi on vesi, mis sisaldab mineraal– või teisi lahustunud aineid, mis annavad veele maitse või terapeutilise omaduse. Eestis loetakse mineraalveeks vett, milles on mineraalainete sisaldus üle 2 grammi ühe liitri kohta.

Häädemeeste mineraalvesi on tüübilt kloriidne kaltsiumi–naatriumiline vesi mineralisatsiooniga kuni 5,2–5,5 g/l. Veel on suur broomisisaldus — 31,4 mg/l. Vee karboniseerimiseks kasutatakse AGA toidugaase. Peale joogivee on Häädemeeste mineraalveel perspektiivi ka kuurortravis. 1970–80ndatel hindas Moskva kurortoloogia instituut veele tulevikku reuma, perifeerse närvisüsteemi ja günekoloogiliste haiguste ravis. Vett soovitati juua krooniliste mao– ja soolepõletike ning maosekretsiooni puudulikkuse korral.

Allikas: Keisri Köök

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ja kus see vesi siis nüüd on?
11 aastat tagasi

Jaanipäeva eel avati pidulikult, jaanilaupäevaks pidi poes olema…

reamanisatsioonis
11 aastat tagasi

refi kunstliku hingamise all

rrtgf
11 aastat tagasi

“Ettevõtte juhi, Haapsalu ärimehe Alar Kullisoni (pildil) sõnul on tootmisse investeeritud 1,5 miljonit eurot, millest u 300 000 eurot on PRIA toetus.”-MIS PEAKS KUULUMA TAGASTAMISELE, KUNA ME TEGELESIME MAKSUPETTUSEGA! 🙂

udukloun
11 aastat tagasi

jaga see üle 20 mil kr nende viie töölise vahel ära. et nad saaksid endale maja osata, lapsed kasvatada ja elu lõpuni ei peaks tööl käima. aga ei selle asmel tehakse orjalaager. aga praegusel juhul peavad need 5 õnnetut töölist pangalaenu% kinni makma, 20 mil kr tagasi ka teenima ja miinimum palga eest tööl käima ja kullionule head elu ka veel pakkuma. kohalik leht kiidab takka täiesti haruldane investor ja ärimiis ;)))) ilmselt jälle IRL-i taskupankur.

Tallinnlane
11 aastat tagasi

Mis olnud ja mis läinud, seda enam tagasi ei saa.
See, et lihttöölistele elamisväärset töötasu ei maksta ongi meie riigi probleem, miks noored ja töövõimelised noored mööda maailma Eestist ära jooksevad. Ei ole seda lihtsat töömeest ei ametühing ega kutseliit kaitsmas ettevõtja-omaniku omavoli eest.
Miks!
Viimane näide on valitsuse poolt ühepoolselt KOKKULEPITUD töölepinguseaduse omavoliline muutmine, et riigikassasse rohkem raha Kreekasse abistamiseks anda.
Valige õige partei ja te saate sellise riigi nagu ta praegu on.

Alar on nüüd kõige vähem selles süüdi.
Uus algus ettevõtja poolt on igati tervitatav.
GO! GO! Alar

Tallinnlane
11 aastat tagasi

Alar GO! GO!
Hea bussnuss!
Asjal on jumet ja vesi on nii mõnegi mehe jõukaks teinud. Ja kui lisada sinna võlusõna TERVISLIK siis meie haiged inimesed teevad kindlasti oma rahakoti rauad lahti ja joovad end tervise taastamise nimel sellest veest oimetuks.

suur tükk ajab suu lõhki
11 aastat tagasi

1 liiter piima maksab poes 0.50 eurot ja kui palju selleks tööd tuleb teha , kaevuvett pakendada ja 1liiter 1.0 euroga müüa on ikka suurushullustus, kusjuures gaseeritud vesi on tervisele kahjulik