Lääne Elu paberleht 28. aprillil

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Professionaalide käe all said reedel kultuurimajas kõigist soovijaist elavad surnud. Foto: Arvo Tarmula
Professionaalide käe all said reedel kultuurimajas kõigist soovijaist elavad surnud. Foto: Arvo Tarmula

• Michael Jacksoni „Thrilleri” järgi tantsivad zombi’d avasid reede õhtul õõvafilmifestivali. Kokku näeb festivalil 20 täispikka filmi. Haapsallu tuleb ka üksjagu kuulsaid külalisi. Kohal on Soome kõigi aegade kalleima filmi „Iron Sky”  sotsiaalmeediakampaania juht Pekka Ollula. Festivali väisab Haapsalus linastuva „Madude oru needuse” ja „Navigaator Pirxi” režissöör Marek Piestrak, kohal ka mõned „Madude oru needuse” näitlejad, kes kohtuvad filmi 25. aastapäeva puhul üle veerandsajandi jälle lavastajaga. Järelpeod on Haapsalu raudteejaamas ja sinna oodatakse ka neid haapsallasi, kes festivalile filme vaatama ei tule.

• Lääne Elu selgitab, kuidas hakkab käima elektri ost ja müük uuel aastal, mil elektriturg avaneb ja igaüks saab valida endale sobivaima elektrimüüja. Väga suurt hinnahüpet elektri vabaturg põhjustada ei saa, sest elekter moodustab elektriarvest vaid kolmandiku, ülejäänud kaks kolmandikku on elektriaktsiis ja võrgutasu. Neid avatud elektriturg ei mõjuta.

• Esmaspäevast reedeni lihvisid vahipataljoni ajateenijad Risti lähedal Piirsalus Kevadtormiks vajalikke lahinguoskusi. Õppuse jooksul parandati ligi 700 meetrit sõiduteed ja ehitati sild, mida saavad edaspidi kasutada kohalikud elanikud ja marjulised. Lääne Elu uudistas õppust, saatjaks Põhja kaitseringkonna teabeohvitser nooremleitnant Eero Salmann.

• Läänemaa muuseumi jõudis Eesti parimaks tunnistatud näitus korstnapühkimisest ja korstnapühkijaist. Näituse valmistas ette  siseturvalisuse muuseum, endine Eesti tuletõrjemuuseum.

• Pianistid Margus Kappel ja Mihkel Mattisen annavad mais Haapsalus kaks kontserti, mille abiga teenitakse raha kultuurikeskuse klaveri renoveerimiseks. Kappel annab kontserdi 3. ja Mattisen 25. mail, mõlemad kontserdid algavad kell 19. Klaver on kultuurimaja teeninud 1959. aastast.

• Haapsalu linnusemüüride vahel käib vilgas askeldamine, et valmis olla 1. mail algavaks turismihooajaks. Uusim asi linnuses on Hollandist toodud mündipress, mis maksab ühe hea kasutatud auto hinna ja ennast ühe hooajaga tasa ei teeni. Linnusemuuseumi uus ekspositsioon aga räägib pesemisest. Saunad kaotasid populaarsuse suure katkulaine ajal 15. sajandil. Siis arvati, et katkupisikud levivad vee ja kuuma õhu kaudu.

• Läänemaa lastel käis külas kirjanik Peeter Sauter, kelle jutt lõbustas lapsi Haapsalus ja Ridalas.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eelmine kommar!
10 aastat tagasi

eelmine kommar! ise oled zombie. sellist jama on lausa keeruline kommenteerida….

kant
10 aastat tagasi

see pilt näitab ilusti läänemaa reaalset olukorda ja kinnitab vaid üli kõrget biorobotsisatsiooni astet meie maakondades. peamine et oleks selle zombifiteerunud ühiskonna teenindajaid saduleppasid, hooldustöötajaid ja turismiettevõtjaid. te olete õigel kursil, pange edasi, vaid nii jõuame viie rikkama hulka.