Haapsalu rahvasprindi tulemused

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu rahvasprint. Foto: erakogu
Jonar Ilves kurvi läbimas. Foto: erakogu

Laupäeval, 14. aprillil sõideti kolmas Haapsalu linna rahvasprint tänavasõiduautodele.

Veel reedel oli ilm korraldajatega mestis, kuid võistluspäeval ootas sõitjaid külm ja kõle Haapsalu.
Võistlus oli pingeline algusest lõpuni, sest nii mõneski klassis selgusid poodiumikohad alles pärast kolmandat sõiduvooru.

Kuna ilm oli vesine, siis juhtus ka väljasõite ja autode purunemisi – nii läks näiteks 2WD-S klassi liidril Enn Kasaril, kes langes väljasõiduga konkurentsist. Selles klassis ei olnud vastast kohalikule mehele Marko Kukuškinile, kes võitis kõik kolm vooru, kindlustas võistlusel esikoha ja asus ka Lääne regiooni MV arvestuses sarja juhtima. Napilt jäi poodiumilt välja Läänemaa mees Valmar Gilden.

2WD-V klassis käis võidusõit suuremalt jaolt Hondadega sõitnud meeste vahel. Võitis Pärnumaa mees Karel Tölp, kes hoiab sarjas 2. kohta.

Naisi oli stardis kolm ja seekord oli nobedaim Marin Aarn, kes on ka sarja liider.

Noortest oli kõige kiirem Sander Siniorg, kes on ka oma klassi sarja liider. Haapsalu poisil Rutmar Raidmal oli tehnikaga probleeme ja see ei võimaldanud kuuendast kohast enamat.

Tihe konkurents oli 4WD klassis, kus reede õhtul võistlusel osaleda otsustanud Saaremaa mees Virgo Arge napsas viimase vooru hea sõiduga viimase poodiumikoha kogenud Helmet Palmi eest.

Mosseliigas oli teistes üle Urmas Roos, teine kolmas koht otsustati viimases sõiduvoorus, kus hea aja välja sõitnud Timo Pipar napsas juba kindlana tundunud teise koha hiidlase Argo Nursi eest. Head sõitu näidanud Haapsalu poiss Tavor Tani oli seitsmes.

SU-klassis startinud kümnest autost olid pooled Haapsalust. Poodiumijärjestus pandi paika alles kolmandas voorus, kus Kalle Kruusma suutis sõita oma klassi kiirema aja ja võtta esikoht hiidlase Rainis Kallase ja Virumaa mehe Vallo Vahesaare ees.

Pärast kaht etappi on seisud päris huvitavad. Kõiki tulemusi näeb siit.

Järgmine, kolmas etapp sõidetakse 21. aprillil Rapla kardirajal.

Haapsalu sprinti näidatakse ka Kanal 12 saates “Mootorite maailmas” 22. aprillil kell 18.50.

Igaühe Terviseklubi meeskond tänab abi ja toetuse eest Haapsalu rahvasprindi korraldamisel: Haapsalu linnavalitsus, CRAMO, Multilift UV, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Lääne Sanservice OÜ, Haapsalu veekeskus, Haapsalu spordihoone, Chevy Club, BATTERY, PPN Gargo, www.rally.ee, lisaks kohtunikke ja väga tublisi abilisi, ilma kelleta ei oleks olnud võimalik võistlust korraldada.

Eraldi täname Haapsalu linna rahvast, kelle liikumine oli pool päeva häiritud, väga mõistva suhtumise eest.

Kalle Kruusma,
korraldaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nägija
12 aastat tagasi

Eksimine on inimlik 🙂

Kalle
12 aastat tagasi

Minupoolne algne viga,ei pannud tähele mis number ukse peal.

Stern
12 aastat tagasi

Ongi noh…

St.I
12 aastat tagasi
Reply to  Stern

Päris põnev, kes mu nime all kirjutab??

Stern
12 aastat tagasi
Reply to  St.I

Sama siin :O

Nägija
12 aastat tagasi

Pildil ei ole mitte Stern Ilves, vaid on Jonar Ilves.