Kodukant otsib kogukonna pärle

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Külaliikumine Kodukant kutsub inimesi ja organisatsioone kõigist maakondadest esitama kandidaate konkursile „Kogukonna pärl“, mille eesmärgiks on tunnustada kogukonna arengusse panustavaid peresid üle Eesti.

Kandidaatide esitamiseks on aega veel 15. aprillini.

Eesti Külaliikumise Kodukant tegevjuht Kaie Toobal ütles, et konkursi „Kogukonna pärl” eesmärk esile tõsta neid perekondi, kes siirast soovist ja vabast tahtest on ühiselt panustanud kogukonna arengusse ja õlatunde tugevnemisse. Kandidaatidena nähakse tema sõnul peresid, kes on toonud kohalikku ellu ja tegemistesse rõõmu, innustanud uusi ettevõtmisi ning edendanud loodushoidlikku mõtteviisi ja tervet eluhoiakut.

„Kõikjal Eestis elab palju toredaid peresid, tänu kellele on kohalik elu saanud uue hoo ja hingamise, ent nende perede märkamine ja tunnustamine pole ühiskonnas seni laiema tähelepanu all olnud,” selgitas Toobal. „Usume, et Kodukandi algatus aitab meil kõigil korraks järele mõelda, kus ja milliste inimeste seas me elame ning milline on olnud meie enda vabatahtlik panus elamisväärsema kodupaiga loomisel Eestimaa eri paigus.”

Kandidaate saab esitada nädala lõpuni, kuni 15. aprillini Kodukandi veebilehe kaudu.

Tunnustust väärivate kandidaatide sekka sobivad nii noored pered kui ka eakamad, nii ammu maal elavad kui ka hiljuti linnast maale kolinud pered.

Kokku tunnustatakse tiitliga „Kogukonna pärl” 15 peret üle Eesti.

Projekti „Kogukonna pärl” elluviimist toetatakse regionaalministri valitsemisalast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments